2023-03-04 225 浏览
開業多年「我的珈琲時光」位於塔石附近,算是繁忙又有一點點寧靜內街中,幫襯左不少次數,和cafe 一樣提供各類咖啡餐點外,有得睇書聽聽歌,仲不定期更換店內牆上不同藝術展品,有興趣等上餐前不妨欣賞下。.平日非用餐高峰點人不算多,遇岩幾次環境安靜,適合自己放空嘆杯啡,但下午茶時段開始逐漸多人,假期過去會更多,試過需要等位。▼TPM 全日早餐 $88煙熏三文魚全日早餐 $105煙熏牛肉全日早餐 $128煙三文魚軟法包配蔬菜沙律 $78楊枝甘露拿鐵 $55長黑咖啡 熱 $36拿鐵 熱 $38▼❥ 經典款全日早餐(迷你牛角、培根、德國肉腸、炒蛋和鮮蔬)❥ 煙熏三文魚全日早餐 (煙三文魚、迷你牛角、培根、德國肉腸、炒蛋和鮮蔬)❥ 煙熏牛肉全日早餐(煙熏牛肉、迷你牛角、培根、德國肉腸、黑松露炒蛋和鮮蔬).試過佢地三款 #全日早餐 ,一大盤滿滿好豐富,擺盤精美,味道出品基本上無問題,除主菜不同之外,其他配菜差不多一樣。以鹹香培根和香腸夾入牛角包仔🥐一齊,鐘意可加埋嫩滑炒蛋,如果煙三文魚再多更好🥹!煙三文魚重度喜愛者同時揀另一款 #煙三文魚軟法包 🥖配大份沙律菜,一份剛好滿足。.佢地咖啡出品一向不錯,糾結

TPM 全日早餐 $88
煙熏三文魚全日早餐 $105
煙熏牛肉全日早餐 $128
煙三文魚軟法包配蔬菜沙律 $78
楊枝甘露拿鐵 $55
長黑咖啡 熱 $36
拿鐵 熱 $38

❥ 經典款全日早餐(迷你牛角、培根、德國肉腸、炒蛋和鮮蔬)

佢地咖啡出品一向不錯,糾結好耐到底要唔要試 #楊枝甘露拿鐵 ,比左心理準備自己,意外有驚喜,創意搭配,合我口味幾好飲,我認為拿鐵味會較出,再來芒果肉香甜味和咬到西柚碎,甜度剛好,有創意搭配👍,餐牌幾款特調拿鐵相當有興趣~留下次再試試😆。
呢到採用自助形式,需要自行斟水取餐具。整體價錢中上,但店家出品一直穩定,用餐環境舒適,餐點飲品味道亦屬中上,精緻好看,而且多款種類食物提供選擇,出唔同有創意咖啡,值得分享比大家
_
⭐️ 每人最低消費一份飲品或食物
2020-08-15 271 浏览
如在撘石廣場附近,影完相,打哂卡後,行過尼都好近呢條小巷,同樣有住澳門的特色,少少靜,少少暗。但呢間cafe就門面光鮮,你會清楚望見,吾會話走過左都吾知tonic cold brew coffee天氣炎熱,來一杯cold brew coffee,非常爽卡邦尼長通粉中規中矩嘅長通粉,當然,餐牌內仲有好多款式天使面,意粉,三文治,沙律,甜點等等等等店鋪裝潢,都見到角落上,牆壁上,都花了心思。用餐後嘅小見議如果一家大小來到,ok嘅,都有幾張4人桌。三五知己的話,也是適合的,因為食物,飲料,種類係多選擇的。但如果一個人,想話喝一口咖啡,睇下書就差一點點,因為會吵耳少少如一對情侶靜靜的談下心,um.....甘就各下感受下吧。
如在撘石廣場附近,影完相,打哂卡後,行過尼都好近

呢條小巷,同樣有住澳門的特色,少少靜,少少暗。
但呢間cafe就門面光鮮,你會清楚望見,吾會話走過左都吾知

tonic cold brew coffee

天氣炎熱,來一杯cold brew coffee,非常爽

卡邦尼長通粉

中規中矩嘅長通粉,當然,餐牌內仲有好多款式
天使面,意粉,三文治,沙律,甜點等等等等

店鋪裝潢,都見到角落上,牆壁上,都花了心思。

用餐後嘅小見議
如果一家大小來到,ok嘅,都有幾張4人桌。
三五知己的話,也是適合的,因為食物,飲料,種類係多選擇的。

如一對情侶靜靜的談下心,um.....甘就各下感受下吧。

2020-08-15
用餐时段