2020-07-11 538 浏览
疫情後大部分酒店都关闭自助餐,等左差唔多半年Urban Kitchen 终於开返,仲要澳门人75折,急不及待book枱。坐低冇耐就有人送上海鲜并盘,椰子茶,片皮鸭。。海鲜并盘有2只龙虾,长脚蟹,几只虾,青口等,但老公唔食海鲜而我净系食龙虾同长脚蟹,咁净低嘅就嘥左啦~食完送上枱嘅海鲜拼盘,可以同侍应讲要边啲,包括生蚝,会送上枱。除左沙律饮品照旧1杯杯1支支放喺雪柜内,其余都系得display 再要同工作人员讲要咩,佢地会递俾你。感觉好唔似食buffet。总括黎讲,食物味道唔差但少左选择,特别甜品,可能夜(last order 9:30我攞甜品时9:10)得返6,7款。

2020-07-11
  • 鲍鱼泡饭
  • 港式奶茶
2019-12-16 1466 浏览
在网上订了位,同家人一起食。这间自助餐除了饮品好饮,其他食物完全不能接受!甜品和冻食做得很精致,还放入一个类似玻璃造的拉推柜入面,好看但很难食!熟食款色好普通,并没有看到所说的多国菜色!半生肉太难咬,明显肉质不够新鲜!食物盆已被取去9成,但没有人上菜,上菜速度缓慢!汤类选择很少!汤水好普通,太甜,没有食物的原味!中伏,去普通餐厅吃晚餐都没有那麽生气!食物的要求只要乾净新鲜,如果煮都好吃!这里还说是名厨煮食!食物是用难食来形容!如有任何不满请不要责怪客人!说的都是心底话!希望不要再用如事实完全不付的广告包装!良心何在?但愿可以改善一下!谢谢!

如有任何不满请不要责怪客人!说的都是心底话!

2019-10-14 3987 浏览
好一阵子没有到访,今次经 Klook 订了今天的自助午餐,今天是星期一也全塲满座,不简单!果汁只有苹果及橙汁选择,已经没有西柚汁了,刺身只有3款选择,海南鸡只是白烚鸡,豉油鸡也没有甚麽味道,义烧乾左d,油泡鳝肉质新鲜几弹牙,片皮鸭几好食,烧西冷带点脂肪囗感不俗,蒸鱼初时系仓鱼,但之後出的都是边鱼(比较多细骨)都是第一次在酒店见到蒸鱼系边鱼,腊味蒸饭d饭充满腊味香。甜品方面,葡挞个皮很松化,姜汁炖奶浓浓姜味d奶又滑,焦糖炖旦滑滑又有旦香。整体来说,水准退步了,不知是否将来价就货呢?!
整体来说,水准退步了,不知是否将来价就货呢?!
2019-10-14
2019-09-07 4099 浏览
难得过澳门玩,当然除左试当地的葡国菜以外,也要尝试下好多人说抵食的自助餐,所以我们便决意再这间位於JW万豪内的「名厨都汇」首先经过这条豪华的大堂未能到达门口餐厅内的环境很舒服有很多舒适的沙发卡位提供当然除环境以外,另一重要的就是食物的选料和款式不少得的当然是生蚝、刺身及龙虾等生蚝虽是新鲜也很有蚝味但缺乏肥美至於龙虾就比较乾身,三文鱼等用上肥美新鲜刺身烤羊架并没有SO味肉汁保存肉质嫩弹牙他的片皮鸭也做得不错,不会很肥腻,也不会很奀皮甜品的选择也算不错,也专登试澳门出名姜汁撞蛋白及葡,挞,但有点失望因这个姜汁撞蛋白比较稀 整体食物的水准也算不错,但不是那麽那麽的

首先经过这条豪华的大堂未能到达门口

餐厅内的环境很舒服有很多舒适的沙发卡位提供

当然除环境以外,另一重要的就是食物的选料和款式

不少得的当然是生蚝、刺身及龙虾等
生蚝虽是新鲜也很有蚝味但缺乏肥美
至於龙虾就比较乾身,三文鱼等用上肥美新鲜刺身

烤羊架并没有SO味肉汁保存肉质嫩弹牙

他的片皮鸭也做得不错,不会很肥腻,也不会很奀皮

整体食物的水准也算不错,但不是那麽那麽的
2019-09-01
2019-08-26 3310 浏览
龙虾唔记影,龙虾要系刺身部问佢拎,一人一次只可拎一只,值得排队拎要生蚝本人就觉得唔够肥~无乜肉..而且食中2只有怪味其余海鲜真系非常之一般反而呢个比较肥味,莞茜味好重~可惜食几粒都有少少沙唔心急其实可以先食Parma ham 配生果或者饼乾芝士果啲,唔错其实嘅熟食味道都可以接受,无乜特别,扁皮鸭一人只限拎2件,怕咸可以叫佢少啲酱可以饮下甘荀汤都唔错咖喱系可配薄饼相片上载数量有限甜品好多款式,葡挞,焦糖炖蛋,马卡龙,cake,雪糕等等,味道唔错,可留肚食糖品另外仲有个水吧,可以自助整唔同味嘅梳打饮品青柠/香茅/椰子....,亦有奶茶,咖啡,不同款嘅茶包

龙虾唔记影,龙虾要系刺身部问佢拎,
一人一次只可拎一只,值得排队拎

要生蚝本人就觉得唔够肥~无乜肉..
而且食中2只有怪味

其余海鲜真系非常之一般

反而呢个比较肥味,莞茜味好重~
可惜食几粒都有少少沙

唔心急其实可以先食Parma ham 配生果
或者饼乾芝士果啲,唔错

其实嘅熟食味道都可以接受,无乜特别,
扁皮鸭一人只限拎2件,怕咸可以叫佢少啲酱
可以饮下甘荀汤都唔错

咖喱系可配薄饼

相片上载数量有限

• dessert
今次Dinner buffet 加船票package 咁买朋友介绍JW dinner buffet 性价比高,食物种类多元化,亦有海鲜食,於是今晚决定一战用餐时间两个钟,6:00-8:00pm前菜: 沙津选择都多,蔬菜新鲜,酱料多选择多重点:就系龙虾🦞,每人每次可拎一只,初段需要排队等候,7点打後唔驶点排队,肉质都鲜味,都算大只,有海水盐味,另外仲有生蚝、青口、虾、长蟹钳,配有工具都容易开,海鲜种类都多,哩啲就唔驶排队,自由拎其他推介:片皮鸭、南瓜汤、肉眼扒(超多肉汁,嫩滑,好好食!)、果汁好饮DIY: 可自制饮料跟指示,仲有雪糕机,可以玩下甜品种类多,蛋糕mix and match, 好有诚意!下次会再去食!Yummy! 因为两个钟岩岩试晒想食既野,仲想继续回味!
今次Dinner buffet 加船票package 咁买

用餐时间两个钟,6:00-8:00pm

前菜: 沙津选择都多,蔬菜新鲜,酱料多选择多

DIY: 可自制饮料跟指示,仲有雪糕机,可以玩下

甜品种类多,蛋糕mix and match, 好有诚意!

龙虾、蟹钳、三文鱼
  • 片皮鸭
  • 龙虾
  • 肉眼扒
2019-07-10 2256 浏览
Been there a couple of times due to their food quality and chooses.  Don't know what had happened.  The seafood, roast beef ... were terrible.  Not worth the price.  Never again.
2019-07-09
2019-07-01 2437 浏览
大约5-6年前食过名厨都汇,当时价钱比现在便宜少少,但食物种类真系多好多,特别系海鲜方面,我记得有长脚蟹,面包蟹,琵琶蟹,生蚝,龙虾等,款款好食又大件。反观现在,只有长脚蟹,生蚝,细细只的青花龙虾(而且收起来,要问才会提供),其他的都是普通的中西菜,例如北京填鸭,烧味,烧牛扒,烧羊扒,喇沙车仔面,面包,炒饭,只有海鲜泡饭真心好食,令人感觉真系性价比差了极多。以$5xx/人的晚餐价钱,以後我会选举食其他自助餐。
2019-05-23 3386 浏览
越黎越差!建议唔好去试!伏到癫!小弟有幸系3定4年前第一次食,水准超高,龙虾新鲜,面包蟹大只易开好食,生蚝大只鲜甜跟住系1年半前再度尝试,但以上海鲜已经大打折扣到今日2019年4月23再一次机会给名厨都会,但系已经完完全全水平下降零服务 无人倒水 无人换食物 生蚝肉薄 无味 劲细只 无鲜味最惨系20:30开始食 20:50定20:55同你讲无哂海鲜酱(点虾点蚝个只)跟住问人 个到啲人话唔再整龙虾就每次出几只几只咁
越黎越差!建议唔好去试!伏到癫!
跟住系1年半前再度尝试,但以上海鲜已经大打折扣
零服务 无人倒水 无人换食物 生蚝肉薄 无味
劲细只 无鲜味
跟住问人 个到啲人话唔再整
龙虾就每次出几只几只咁
2019-04-25
2019-05-17 3776 浏览
澳门多赌场亦自然多酒店,多酒店亦都多餐厅,可能竞争大,所以价钱都平过香港一大折,但质素一D都唔差!经klook 订左平日lunch自助餐,连服务费只系2百几蚊,食物种类好多,重有茶水bar,自己order 、新鲜果汁任饮!佢地既海鲜同鱼生都超新鲜!我去食自助餐通常都唔会食烧味,但佢地既叉烧有保持5星级酒店既水准!相比之下,佢地既甜品就显得有D失色,我亦都因为太饱无点试过环境方面,虽然人系多,但佢地不停会添食物,所以唔怕会同人抢野食,侍应服务亦非常好!

佢地既海鲜同鱼生都超新鲜!
相比之下,佢地既甜品就显得有D失色,我亦都因为太饱无点试过
2019-05-10 2961 浏览
系天浪淘园玩完水太累,就系JW Urban Kitchen食dinner Buffet。质素真的不错,款式都几多。冻海鲜、刺身都很新鲜。北京填鸭都ok,但喇沙汤面就好一般,汤底淡。佢地既野饮系任饮,有苹果汁、橙汁、西柚汁等等。记得试下佢地既茶👍🏻可惜忘记影。甜品都品错今次buffet好抵,因为我电话号码中了3个号码,所以有7折。亦因爲朋友关系我地仲有房坐,真系好正好舒服~🤣原来由即日至6月30日,「名厨都汇」预订,只要手提电话📲号码有5、2、7其中2个幸运数字,即可获8折优惠;有齐3个可获7折优惠添,1电话号码最多可6人受惠。记得预约,walk in冇优惠家😑

甜品都品错

早前睇食评见到,逢星期六7点有即劏吞拿鱼 见到香港嘅比澳门早几日完结,所以就去澳门试吓好多人推介嘅JW(顺便玩返两铺)去之前我系好期待好期待条吞拿鱼🐟 睇啲相个腩位系超粉嫩吞拿鱼好大条要两个人先搞得掂啲色同我想像中好大出入好鞋口 好似去咗垦丁食$100生鱼片咁....三文鱼唔够肥好普通而且雪柜唔够冻法国生蚝好creamy,虽然唔够肥,但系可以食到鲜味连我平时唔食蚝嘅都食咗两只 (因为我食到平嘢会呕...) 厨师keep住refill 真系唔怕你唔攞,最怕你唔够胆攞😂👍🏻ham 就普普通通,冇乜特别,食完就算冇追加同网上啲人讲嘅唔同... 龙虾得蟹钳 等左好耐先refill 。成晚好似refill左四次 (我晚上7时入席)等到後尾终於有,又真系只只有膏龙虾好鲜甜 唔会无味,龙虾味出晒嚟冻虾好有鲜味,个头有膏爽口弹牙好似食紧新鲜海鲜咁 (我系海鲜控😂⋯⋯ 不过虾咁平食一只就算)青口都系岩岩好👍🏻片皮鸭好好食又薄又有香味encore左三次encore左两次嘅鲍鱼泡饭不过呢度已经系全部海鲜料... 个姐姐都俾得几少鲍鱼食得出好新鲜虾就算啦⋯⋯个面试吓一两啖都可以嘅~入口即溶啊第二次攞先见到原
早前睇食评见到,逢星期六7点有即劏吞拿鱼
(顺便玩返两铺

去之前我系好期待好期待条吞拿鱼🐟 睇啲相个腩位系超粉嫩

吞拿鱼好大条要两个人先搞得掂

啲色同我想像中好大出入
好鞋口 好似去咗垦丁食$100生鱼片咁....

三文鱼唔够肥好普通
而且雪柜唔够冻
法国生蚝好creamy,虽然唔够肥,但系可以食到鲜味
连我平时唔食蚝嘅都食咗两只
(因为我食到平嘢会呕...) 厨师keep住refill

真系唔怕你唔攞,最怕你唔够胆攞😂👍🏻
ham 就普普通通,冇乜特别,食完就算冇追加

同网上啲人讲嘅唔同... 龙虾得蟹钳

等到後尾终於有,又真系只只有膏

龙虾好鲜甜
唔会无味,龙虾味出晒嚟
冻虾好有鲜味,个头有膏
爽口弹牙

不过呢度已经系全部海鲜料... 个姐姐都俾得几少
鲍鱼食得出好新鲜

虾就算啦⋯⋯

鲍鱼泡饭

个面试吓一两啖都可以嘅~

喇沙面

入口即溶啊

第二次攞先见到原来系澳洲M9定M5和牛

澳洲M9和牛

同场仲有慢煮牛排,美国prime

口感好好,唔系伪慢煮

左边系澳洲,因为咁岩冇晒,厨师知道我想食,特登切俾我,所以先黑黑的。但系黑还黑,肉质依然咁好

澳洲M9和牛

最後我每次去食自助餐一定要食晒全部嘅甜品, JW嘅甜品真系冇乜特别... 连好食都称唔上。有空间可以试吓更多食物

甜品

最後: 水果同饮品都强差人意,水果完全唔甜。自制mocktail 味道尚可

其他熟食都几好食,另外仲试咗羊架,同印度小食?
系个厨师推介嘅
个味道好特别
辣辣地但系忍唔住食(小妹平时米线都食清汤)

会员卡打个九折,正价可以食足四个半钟

用埋信用卡俾钱,计mop再平啲

最後不得不提冇长脚蟹有啲失望😞
片皮鸭
鲍鱼泡饭
  • 和牛
2019-04-30 1410 浏览
用餐当日系Easter Holiday, 拎咩野食都要排长队又逼, 有d扫兴。食物质素系唔错既 片皮鸭系好好味 d皮够脆d肉够juicy 包埋一齐食唔会觉得油腻 其他熟食都正正常常 不过不失 甜品种类都多 但就唔太岩我食 所以无食太多 雪糕得软雪糕 有点弱鸡。
1K
2019-04-20 10337 浏览
如果香港的自助餐市场叫做激烈,澳门的自助餐市场应该是比龙争虎斗来得更加厉害。每个月都有新的主题已经见惯,最重要这里的五星级餐厅出奇地多,而且每间都有自己的特色。旧有金沙的Las Vegas式长长自助餐,之後有新葡京自助山,之後又有银河的群芳,再有脚踏七色煮法不同海鲜和龙虾,近来潮到不行的Mezza 9。这些都是享负盛名的自助餐餐厅,如果你说是有人生胜利组这回事,这些餐厅一出手便赢人半条街,是自助餐胜利组。不过对我来说近期最喜欢的澳门自助餐,必定要选这里,澳门银河二期,万豪酒店的urban kitchen,我相信自助餐胜利组也非它莫属。你都知道我刚刚前两日才介绍过香港万豪的即劏吞拿鱼自助餐,原来隔一个大海,在澳门的万豪,也同样上演即劏吞拿鱼的戏码。这个复活节假期,你准备好节目了吗?如果你有,不妨考虑过澳门,来个轻松周末,就这样不用脑不停吃,叉足电来庆祝复活节最好,其中一个地点我极力推介万豪的Urban  kitchen。和香港的万豪一样有即劏的都是黄鳍吞拿鱼,不过呢度只系逢周末,每晚大约七点左右就会有师傅表演,一路切一路睇就已经令人垂涎欲滴,也绝对是一场赏心乐事的表演。即劏呑拿鱼之後,你

即劏呑拿鱼之後,你就会可以排队即食呢条吞拿鱼,又系基本上什麽赤身腩位甚至拖罗位置都有,记得要排队。

讲下食物,先说海鲜这自助餐的金漆招牌,强劲到震,波士顿龙虾,蟹脚,虾,青口,应有尽有,全部不停refill,最重要系佢唔同香港嘅自助餐餐厅,就算九点几十点,海鲜档也是满满的,夜晚九点,你都可以吃到龙虾而完全唔使抢。

几夜都有得食,绝对系urban kitchen 的一大特色。

即开生蚝的counter仲驶乜讲, 唔食一打都对唔住自己,特别系只只都肥美非常。

刺身寿司的种类也很多,当然不能错过。

前菜的沙律和那些火腿意大利肠等等,不停切不停供应。

热荤中的鲍鱼海鲜泡饭,是绝对不容错过,你会见到满满的鲍鱼山,配合不同的配料,剩食鲍鱼已经值回票价,嗰晚我足足食左五碗,美味程度你可想而知。

即场切的西冷牛扒,烧的程度刚刚好,不会太过火又带点Raw。

烧羊架又系不喜好羊的人也会喜欢的,就算怕羶味也会爱吃,要赞叹的绝对是这里处理烧肉的程度,不是外间一般的自助餐可以媲美。

这间酒店也有不同国籍的厨去处理和烹调佢哋家乡嘅菜式,特别有味道,就如这烧鱼和烧猪颈肉,美味得很。

中式厨的蒸鱼也是很令人感动,我见隔离枱自己一个人食咗半条。

即场烹调的海鲜汤也是一绝,有虾有青口有扇贝有蛏子有鱿鱼有鲍鱼,自己选喜欢的材料。那个汤越饮越浓,六点多汤的味道和九点几是两个世界,强烈建议你每个时段都饮一碗,感受有如四季的变化。

片皮鸭和海南鸡饭也是不容错过的惊喜,特别是海南鸡饭,老土啲讲,直逼Grand Hyatt水准。

可能由於大厨是来自槟城的关系,这里的马拉菜水准很高,我特别喜欢这里的叻沙,几饱都要吃一碗。

这里大厨的自家卤水汁牛杂,配合了可以用来煮小吃如鱼蛋牛丸墨鱼丸和新鲜鱿鱼,绝对容易被忽略,但原来是宝藏。

相对最失色的应该是Pad Thai。

饮品有很多,阵容非常慷慨,我最喜欢的是可以自家调制的mocktail。

甜品又系多到不能尽录,泡芙、杂莓慕丝杯、巧克力慕丝杯、绿茶 Tiramisu、葡挞、姜汁炖奶、糯米糍、牛油面包布丁、柠檬挞、朱古力蛋糕等等,不过之前我吃得太多的关系,甜品也只能够客串一下。

我最喜欢的是尾声,加一杯咖啡奶茶再加一个葡挞,这才是最完美的澳门自助餐结尾。

虽然食物的阵容不是震撼地多,但时间长,六点开始食到十点几,你可以吃到话来回天堂又折返人间,都是一个相宜价钱,较香港的自助餐平一截,你还不来吗?

名厨都汇
路氹城「澳门银河™」综合渡假城澳门JW万豪酒店1楼
2019-03-30
同步刊载
两天一夜澳门丧食之旅, 晚上跑来了个人最欣赏的澳门自助餐 Urban Kitchen。老实讲,家中有人经常过大海,所以至少有六七间酒店自助餐食过,但多年来,都是锺情此处。今次碰上了餐厅即解黄鳍吞拿鱼, 可以一嚐新鲜拖罗的味道,真好。每个周末,餐厅都会不惜工本,从日本运来原条黄鳍吞拿鱼,供自助餐食用,绝对是今晚的亮点。以我所知,澳门自助餐有活龙虾供应,但即解吞拿鱼,真系好少见。虽然条吞拿鱼超过50公斤,但师傅落刀快又准 ,三几个字,已经将整条鱼分割成不同部分。未知是否心理作用,肉质份外软熟富鱼香,实在难抵诱惑,食完一 round 又 round。生蚝 多年来都是选用法国生蚝,虽然体型较小,但肉质爽甜,又有蚝味,而且是即开即食,安全卫生。海鲜 半开波士顿龙虾 就算有即劏吞拿鱼,龙虾依然系最受欢迎既海鲜之一,肉质爽弹,超正,但refill 速度好快,加上有吞拿鱼分担下,可以话必食孖宝。至於长脚蟹脚、海虾及青口,都是质素较好,有贵精不贵多的感觉。刺身 首选当然系吞拿鱼,完全无得输。仲有大大只阿根廷红虾,仲有三文鱼、青花鱼及希灵鱼。胃口够大既,又可以食三文鱼寿