2016-05-03
見到其他人嘅食評好似幾好食咁,價錢又ok, 決定去試一下!環境都ok, 有簡單擺設,座位唔會迫,2個人坐4個人位。 同埋冇限時,唔會要你趕住走,唔知同公眾假期有冇關呢。第一個叫左小食,黑松露薯條,新鮮炸起,肥薯條,有口感,有薯味,黑松露醬都ok,好味👍龍蝦risotto 龍蝦熟得濟,細細隻,普通。不過價錢$1xx,所以同價錢係成正比嘅。risotto醬,好香,略嫌咸左少少。整體都可以。蟹餅哩個係出奇地好味,外面普通,蛋餅入面嘅蛋夠滑,加上有好多料,唔會淨係得蛋好濟咁。入面有煙肉、洋蔥、菇同蟹肉,加埋晒好香。驚喜之作👍最後係甜品,唔記得叫咩名,好似叫six xxxx😂哩個有6種口味,3款有酒,3款冇。size都唔少,我地兩個人食就太多,但由於好好味,最後都係清晒😂😂我地兩個一致俾分第一位 朱古力brownies,成個texture,同朱古力味都係最正。第二係 jelly,清清地,酸酸甜甜好開胃。第三係 apple crumble, 有少許酒味,但crumble係用普通餅乾碎,所以普通,蘋果就好味。第四 blueberry chesscake, 其實哩個係比起apple crumble 更
我地兩個一致俾分
第二係 jelly,清清地,酸酸甜甜好開胃。
第四 blueberry chesscake, 其實哩個係比起apple crumble 更好味,但略嫌佢簡單,真係就咁chessecake 加d blueberry. 如果佢可以加少少blueberry sauce or 其他野,令口感更豐富咁就更加好喇。
另外果兩款綠茶拼香蕉蛋糕,緣茶味有少少苦,同個蛋糕唔係特別夾。一向好鍾意緣茶嘅我,對哩個完全不感興趣。
另外一個係strawberry and cream,有酒味,我對cream同酒都麻麻,所以唔鍾意食哩個😅