2017-07-27 1011 浏览
超级唔显眼的一间餐厅, 加上我自己对basement 的餐厅都冇咩好感, 今次系朋友带我黎, 点知有意外惊喜去喱一类的餐厅, 如果有得选择, 我比较钟意坐bar table,今次冇book枱但都坐到bar table ! 可以睇住D 厨师做野, 其实某程度上系一种享受, 因为我自己都好钟意煮野食, 平时都成日睇煮野食的节目Watermelon Sangria, 上面的西瓜都系预先浸过Sangria 酒, 所以食起上黎会食到除左西瓜的甜味仲有少少的酒味Grill Octopus with mayonnaise, Octopus整得o岩o岩好, 唔会似食rubber, 又有本身的鲜甜味Pan con tomate, 系我o系西班牙超钟意食ge小食, 正呀!!其实系好简单ge野, 最底系烤过的面包, 上面铺一层蕃茄蓉, 再o系上面加d 橄榄油, 其实真系好易整, 但最紧要蕃茄要用鲜甜的蕃茄, 同埋要用靓d 的extra virgin olive oil, 咁先会整得好食 !!喱个底就系烤面包, 上面就系Sardine鱼以上的野食加埋杯白酒, 真系无敌!! 睇得出厨师好用心去整野食, 每一样个

喱个底就系烤面包, 上面就系Sardine鱼

以上的野食加埋杯白酒, 真系无敌!!

睇得出厨师好用心去整野食, 每一样个样都好靓, 而且好好食, 如果钟意食tapas 的话, 喱度真系值得一试再试!