2021-09-10 381 浏览
自第一次系皇后大道试过NINETYS,之后到星光行,终于嚟到较屋企比较近的YOHO(家住上水)。用SHKP apps系可以取票,预早取票变咗缩短咗等位时间。系上水一开车落到Highway便取票,去到店时等咗15分钟就有位。YOHO店位置:一田𠮶边,戏院隔离入到去安排Bar台,时间都两点几,𠮶到个Menu都系有brunch box𠮶啲,但我觉得好似有点细份,所以都系点返日头Regular menu有嘅嘢。Salmon & Cheese toast 同Piggy Piggy系我同老公每次必点嘅,Salmon & cheese toast 我觉得摆碟好靓,啲三文鱼加埋Cheese都唔错👍🏻 Piggy Piggy会特别啲,slow cook煮个猪肉,隔离条蜜瓜先系最最最重点,因为条蜜瓜用薄河腌过再处理过,所以系透明状态,配搭个猪包一齐食,好清新。咖啡就一杯Dirty一杯Flat White,NINETYS我钟情佢个CHOCO BLEND🤭 饮到朱古力情、好Rich嘅味道。每杯咖啡附上小卡介绍咖啡豆🥰 我坐系Bar台,有位带Cap帽嘅男仔行过时有嚟介绍吓啲食物,彼如叫我试吓食咗啲莓再似咖啡味道

YOHO店位置:一田𠮶边,戏院隔离

我坐系Bar台,有位带Cap帽嘅男仔行过时有嚟介绍吓啲食物,彼如叫我试吓食咗啲莓再似咖啡味道会出啲⋯⋯𠮶碟Piggy点煮,very good👍🏻

整体而言,NINETYS算高质咖啡店,食物好好味,只是有点贵。间唔中嚟吓是不错的!
Dirty
Flat  white
Salmon  &  Cheese  Toast
PIGGY  PIGGT
2021-09-04
等候时间
35 分钟 (堂食)
Dirty
Flat  white