2023-07-23 249 浏览
寻日同老公见有社交媒体网站谷介绍呢间餐厅,见成日带狗去the mills经过都无试过,咪去试吓。坐低后要用QR code手机落单同俾钱,用我哋坐𠮶张枱个code,但发现已经有人用咗嚟落单,然后去问职员,佢先话个code有人用咗,叫我哋用第二个。然后问题就嚟啦,佢首次饮品上错,两个冻柠茶,就嚟咗一冻一热。见佢需时都几耐先上饮品,就费事再换了。然后,等咗成50分钟,先上我碟蕃茄肉丸意粉嚟,一上枱我第一眼就觉得,份量少到连女士都唔够饱。食落就系茶餐厅嘅味道,重要漏咗俾我加钱加嘅煎蛋。算了,𠮶刻已经饿到有咩食咩算了。然后等多10分钟先上我老公碟意粉,但佢居然又上错,叫牛肉意粉就上蕃茄虾意粉,等咗成一个钟居然俾错嘢,重要碟嘢系另一枱的,即系我老公个牛肉意粉系重未整。我老公劲嬲,即刻攞袋走人🤣。我食完个意粉都重系觉得饿,搞到又要再去第二间食先够饱。其实要搞电子落单都系想方便客人同减少出错,我唔明呢间餐厅点解可以用到个QR code落单咁样。上菜慢成咁,催个职员,佢都只系话整紧啦,然后同熟客玩雀,迟过我哋15分钟嚟嘅客都有嘢食先过我哋,可能我唔系熟客所以得到咁嘅服务啦。但咁嘅服务,唔好讲做熟客,再嚟
我老公劲嬲,即刻攞袋走人🤣。我食完个意粉都重系觉得饿,搞到又要再去第二间食先够饱。其实要搞电子落单都系想方便客人同减少出错,我唔明呢间餐厅点解可以用到个QR code落单咁样。上菜慢成咁,催个职员,佢都只系话整紧啦,然后同熟客玩雀,迟过我哋15分钟嚟嘅客都有嘢食先过我哋,可能我唔系熟客所以得到咁嘅服务啦。但咁嘅服务,唔好讲做熟客,再嚟都唔会lu。
2023-07-22
用餐时段