2021-03-21 9544 浏览
经上次去完提供轻食同无限时空间嘅Mamaday Studio, 我终于拜访Mamaday嘅主食cafe啦~ 装修同装饰都塞满每一个角落!成个感觉都偏向vintage 复古嘅感觉~ 每一个角落都有佢自己嘅特色,真系影极都影唔完啊! 主要都系行一个比较colorful嘅路线~ 就连open kitchen 都系融入成个环境入面㗎! 再一次被精致嘅装修惊艳到架! (╹◡╹)不过如果真系每个打卡位都想影嘅话就有啲难,要趁冇咩人嘅时候先影到几张相~ 虽然室内比较暗少少,如果好重视光线嘅话都可以尽量坐窗口位隔离㗎~ 位置同位置之间都有合适嘅距离,唔会觉得坐得好迫夹~ 热闹得来又唔会太close, 气氛几好㗎~ 食物外型非常适合打卡! 不论系餐具定系碗碟,就连装水嘅樽都有小心思~ 枱面上面都有唔同嘅道具俾你打卡可以用~ 打卡100分friendly 嘅Cafe ah ~打卡friendly(*゚∀゚*) Food /Dessert : 📸📸📸📸📸 /5 (好好影! )Environment :📸📸📸📸/5 Price 💰唔食肉又得啫!全素汉堡 —— $88我觉得唔错! 入面嘅*肉*用咗大啡菇嚟代替

打卡friendly(*゚∀゚*)
Environment :📸📸📸📸/5

Price 💰

唔食肉又得啫!全素汉堡 —— $88

我觉得唔错! 入面嘅*肉*用咗大啡菇嚟代替, 茄子同大啡菇都系有炸物来,唔会话好light好健康, 不过炸嘅真系香口啲~ 特别想赞下个面包🥯volume好够,入面系包住炸嘢都唔会唔会话系林晒~

Onion Rings —— +$28

影咗相一阵,放落口仲系好脆同热嘅~ 唔错~

香蕉朱古力奶昔 —— $48

系我expect嘅味道!我觉得好饮过佢嘅72% 朱古力(°▽°)

有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面🦀 —— $128 (推荐! )

见到个个都叫唔系唔叫呀嘛! 点知真系几好食㖞( ´ ▽ ` ) 竟然放咗蟹钳! 而且蟹味超香! 肉眼都睇得出落咗好多蟹肉㗎~ 份量亦都唔会太少~ 而且呢个价钱来讲出乎意料地好!

推荐值: ⚜️⚜️⚜️⚜️/5
嘢食质素几好~ 环境又靓~ 最重要系好有自己嘅特色!当然推荐啦~

📍 尖沙咀加连威老道29号信基商业中心2楼

-Useful tags for you 💓