Cambo ขุนทอง (The ONE)

2019-11-07 126 浏览
今日去The One 睇戏,时间尚早,又有点肚饿,一于喺商场揾啲嘢食医下肚啦。响4楼见到Cambo依间泰国餐厅,谂落又好似好耐无食泰国菜喇🤔。谂住唔好食太饱,一阵可以买个爆谷食住睇戏,点知食完都好饱添😅😅。生菜包(猪肉):食泰国嘢当然要叫返个生菜包啦。Cambo有两个选择:猪肉/ 蟹肉+猪肉。我就拣返最传统嘅猪肉喇。味道好好,肉好juice,微微嘅辣味,再夹埋清新脆口嘅青瓜同豆角,好食😋😋。冬阴大虾汤粉:成个粉最重要就系个汤。Cambo嘅冬阴公汤底好好,辣得嚟有甜味同香茅味,唔系出面某啲泰国餐厅咁净系一味得个辣字。汤底咁好味,自然令成个粉都好好味道。👍🏻👍🏻泰式青咖哩软壳蟹锅:青咖哩锅底有d瓜同茄子,软壳蟹又跟埋煎香咗嘅薯仔,再跟埋法包,原来本身都好够食。我就衰为食,谂住叫得咖喱,叫埋个印式薄饼啦,就咁就叫多咗喇😔😔。虽然叫多咗,但个泰式青咖哩软壳蟹锅同印式薄饼好好食。一路食,一路拎住法包同薄饼点住甜甜嘅青咖喱,实在太好食嘅关系,唔觉唔觉就食哂成锅添🤣🤣。芒果糯米饭:最后又叫咗个食泰国菜必点甜品。同个泰式青咖哩软壳蟹锅一样,虽然都食得好饱,但又抗拒唔住芒果糯米饭嘅引诱。糯米饭都有分两色

冬阴大虾汤粉

印式薄饼

芒果糯米饭:最后又叫咗个食泰国菜必点甜品。同个泰式青咖哩软壳蟹锅一样,虽然都食得好饱,但又抗拒唔住芒果糯米饭嘅引诱。糯米饭都有分两色,白米甜,柴
紫米香,加上新鲜嘅芒果片,食完哂,超满足☺️☺️。
芒果糯米饭
冬阴大虾汤粉