庆祝生日系要食好啲啲嘅,呢到初初开嘅时候黎过一次,都觉得唔错。所以今日同朋友庆祝生日带埋佢黎试吓。可能因为舖位问题,舖头分左两边,不过装修同气氛都几好,唔会似 food court 咁开扬。今次就安排到窗口位,隔离落地玻璃隐约都睇到海景。Scallop & Tuna Tartare先叫前菜,摆盘都几精致,有带子,有吞拿鱼,仲有青瓜,牛油果,香草,全部切到一粒粒,仲有花花同跟埋法包。带子同吞拿鱼都唔算腥,加埋青柠汁都好清新,不过法包白雪雪咁,无点处理。Blue Mussels in Traditional Style呢到餐厅名叫 Mussel ,当然要叫个青口啦,Traditional Style系白酒煮青口,青口放系铸铁锅入面,底下有香草白酒汁,跟配薯条。薯条可随个人喜好,沾白酒汁又得,问职员 拎茄汁都 OK。锅仔细细都几多青口,粒粒都有肉有开口,冇呃秤,都鲜甜同肥美。US Prime Flank Steak主菜叫多左个五成熟牛扒,牛肉切开粉红色,配菜仲有薯仔,芦笋等其他蔬菜,卖相吸引,牛扒调味岩岩好,唔会太咸,都腍身,叫五成熟岩岩好。Coffee Opera Cake 餐厅职员好给力

Coffee Opera Cake
餐厅职员好给力,甜品做埋生日蛋糕。
预先打左电话比餐厅职员,想提早落单甜品同可以写句生日快乐。成餐饭职员都无穿煲,仲时不时留意我地张枱食饭嘅情况同进度,食完牛扒就好西利咁自动上左个插左爉烛嘅甜品,生日甜品惊喜大成功呀 !
2023-08-15