2022-09-19
Champak Restaurant by ATUM 青花 🌼MUTA之後繼續試ATUM嘅餐廳🤭今次就黎到佢地嘅泰式cafe青花😊路邊炭火蒜炒豬腩生菜包:$118豬腩肉同蒜炒得好香同埋咬落去外脆內嫩,肥瘦肉均勻🤩份量都好多,配埋生菜一齊食可以冇咁漏😂如果唔係真係會覺得肥死啦😂炭燒豬頸肉·酸辣青醬:$118好香嘅炭燒味之餘又有啲焦甜☺️而且厚度同埋肥瘦都啱啱好!配埋啲酸辣醬會令人覺得無咁漏🥰泰式虎蝦金邊粉:$138佢哋嘅金邊粉比較濕,所以要睇返個人口味🙌我覺得都炒得幾香同埋酸酸甜甜好惹味🤭仲有隻好大隻嘅虎蝦😆楊枝甘露奶蓋:$48椰奶味好重 ,相對來講芒果味就比較淡但都有好多嘅芒果果肉😆份量真係好足最啱同啲friend一齊嚟食😋。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。餐廳:Champak Restaurant by ATUM 青花Overall (Out of 5): 🔆🔆🔆🔆地址:旺角奶路臣街17號The Forest 1樓107-108號舖
路邊炭火蒜炒豬腩生菜包:$118
炭燒豬頸肉·酸辣青醬:$118
泰式虎蝦金邊粉:$138
楊枝甘露奶蓋:$48
椰奶味好重 ,相對來講芒果味就比較淡但都有好多嘅芒果果肉😆
份量真係好足最啱同啲friend一齊嚟食😋
。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
Overall (Out of 5): 🔆🔆🔆🔆