餐厅: 素食微調
资讯:

2020-11-07 1409 浏览
今日无咩灵感去边开餐,所以就求其揾一间有素食提供既餐厅~所以我就揾到呢间系OPENRICE都好似几多好评既餐厅经过门口其实同隔离间餐厅都好类似,不过隔离既感觉系会坐得舒服啲但可能素食既选择未必好似呢间咁多,毕竟呢间系全素食.入面只系有3张枱,幸好我今日去既时间都唔系繁忙时间,所以一入去就有位座今日我地点左2个套餐,一个套餐会有沙津/ 果汁*细/汤$148 另一个餐就只系汤或果汁.咁我就选左汤沙津几清新,但份量就真系好细.而果汁就正常,因为系新鲜即榨呢个磨菇汤较稀但都有浓浓既菇味.我个人会比较钟意饮比较CREAMY啲既磨菇汤呢个就系$148 既黑松露餐, 其实同我个餐既分别在于, 只系多左个薯蓉同少左牛油果呢个系黑松露大磨菇炒扁意粉, 由于味道偏啖既关系我落左一次盐

咁我就选左汤

沙津几清新,但份量就真系好细.
而果汁就正常,因为系新鲜即榨

呢个磨菇汤较稀但都有浓浓既菇味.
我个人会比较钟意饮比较CREAMY啲既磨菇汤