2020-10-07 8442 浏览
中秋两个人做节,因为夜晚大家都有嘢做所以选择咗食午餐。呢度三星期之前订位。呢一张相已经可以话俾你知值唔值!包未上枱先俾你拣用乜嘢橄榄油!个包同其他五星级餐厅一样系必食因为好好食!再衬埋唔同类型嘅橄榄油,更加冇得顶顶顶! 另外一个蕃茄芝士冻汤,好开胃!头盘我拣咗生牛肉,其实喺香港真系唔系好够胆食生牛肉,不过呢间酒店就真系绝对放心!牛肉好鲜,好甜,好有肉味主菜我叫咗海胆烩饭,味道好rich海胆亦都好衬个烩饭!只不过失败在摆碟!两条菜心做伴碟真系好似去咗高级茶餐厅食颓饭!另一张相冇咗两条菜心,个样即刻Grand好多!主菜我叫咗猪,虽然唔多,不过因为之前食咗个烩饭,所以基本上已经有七八成饱肚㗎啦! 猪味好浓,肉质亦都好软身,唔会好韧!甜品就系正宗嘅Tiramisu,衬咖啡冰沙正正好搭配!最后几件甜点配餐茶!另外,如果你食包𠮶阵时想要牛油都可以问佢哋攞,啲牛油都好香好好食😋基本上,除咗价钱系比较贵之外,差唔多$1000 per head 啦,其实佢嘅性价比系好高!服务好,食物质素高,环境静,周边就算有国语人,佢哋嘅素质都比较高唔会大声讲嘢,食得舒服 😌 最后最后,提一提,餐茶 ~记得,唔好真系要
中秋两个人做节,因为夜晚大家都有嘢做所以选择咗食午餐。
呢度三星期之前订位。

呢一张相已经可以话俾你知值唔值!

包未上枱先俾你拣用乜嘢橄榄油!

另一张相冇咗两条菜心,个样即刻Grand好多!

甜品就系正宗嘅Tiramisu,衬咖啡冰沙正正好搭配!

最后几件甜点配餐茶!

最后最后,提一提,餐茶 ~记得,唔好真系要茶!!! 因为佢啲茶虽然话系用茶叶嚟泡,但系唔知点解都系好淡!
强烈建议饮返咖啡 ☕️

2020-10-01