2022-09-20 556 浏览
Set Lunch 的CP值係唔錯的是日餐湯/沙律+主食今日餐湯係肉碎薯仔忌廉湯,湯上黎的時候係幾熱的,最怕就係啲湯上黎係凍冰冰!湯入面有好多肉碎及薯仔蓉,令到個湯的感覺好豐富因為有海港城現金券,所以叫咗主食香辣檸檬汁蟹肉帶子意粉,另加一份炸魷魚香辣檸檬汁蟹肉帶子意粉,個汁係好浠的,有檸檬的清香酸味,蟹肉太過碎了,而帶子就用咗珍珠帶子。因為個汁好多,所以一定夠食晒成意粉,太浠的關係,做唔到掛汁的效果!不過直接飲個汁都幾好味的,而啲蟹肉真心「碎」,要用匙羹先可以食到!好小西餐用珍珠帶子,感覺有啲小器,可能係成本問題吧,不過珍珠帶子就令到個意粉賣相就欠奉了另加小食炸魷魚(+$34),香脆又夠味,唔使用蛋黃醬都已經好好味了!
Set Lunch 的CP值係唔錯的
是日餐湯/沙律+主食
肉碎薯仔忌廉湯

湯入面有好多肉碎及薯仔蓉,令到個湯的感覺好豐富

香辣檸檬汁蟹肉帶子意粉+炸魷魚

2022-09-19