2021-03-23 8232 浏览
无得去泰国旅行🇹🇭不如食返餐劲🥰见到湾仔Novotel 3月份推出左Sawadee泰自助晚餐🥰仲有折扣即刻黎试下! 酒店服务都几好😌入座仲送左酒店出品既口罩套👏🏻今次buffet除左有多款泰国热盘美食,唔少得我最爱既即开生蚝🦪日式刺身方面重点推介巨型带子同埋三文鱼!🧡 带子真系大大粒又鲜甜🤪 三文鱼又厚切又肥美🥰仲有赤虾、吞拿鱼、油甘鱼都系师傅即叫即切; 仲有好多种类又精美嘅寿司🍣海鲜亦都好多元化~而且都会keep住refill😋有松叶蟹脚、北海道栗毛蟹、青口、冻虾、翡翠螺。沙律吧除左有多款新鲜蔬菜食材🥗 仲有多款泰式salad😋龙虾柚子沙律、烧猪颈肉沙律清新开胃☺️👍🏻👍🏻仲有少见既龙虾米纸卷、泰式粉丝沙律、炸豆腐沙律🤩除咗沙律,仲有好多泰式小食:泰式鱼饼、泰式春卷、烧猪颈肉、魔鬼鱼❗️重点推荐:👉🏻泰式香煎大头虾🦐🦐司傅新鲜即煎😜 啖啖肉而且爽脆鲜甜😍👉🏻烧牛肉卖相吸引🥩 即叫即切牛味🤪连酱料都好讲究,有法式芥辣、芥茉籽、黑椒汁、烧汁可以试哂几个口味🤤👉🏻 泰式红咖喱鸡、青咖喱牛极高质🤪 如果唔系惊饱真系送饭一流!劲浓郁😋👉🏻沙嗲炒龙虾🦞同泰国辣椒炒蟹🦀泰式烧魔鬼鱼🐠都系心机之作,香辣
无得去泰国旅行🇹🇭不如食返餐劲🥰
即刻黎试下!

酒店服务都几好😌入座仲送左酒店出品既口罩套👏🏻

今次buffet除左有多款泰国热盘美食,
唔少得我最爱既即开生蚝🦪

日式刺身方面重点推介巨型带子同埋三文鱼!🧡
带子真系大大粒又鲜甜🤪
三文鱼又厚切又肥美🥰

海鲜亦都好多元化~而且都会keep住refill😋
有松叶蟹脚、北海道栗毛蟹、青口、冻虾、翡翠螺。

沙律吧除左有多款新鲜蔬菜食材🥗
仲有多款泰式salad😋

❗️重点推荐:
👉🏻泰式香煎大头虾🦐🦐
司傅新鲜即煎😜 啖啖肉而且爽脆鲜甜😍

👉🏻烧牛肉卖相吸引🥩 即叫即切牛味🤪

👉🏻 泰式红咖喱鸡、青咖喱牛极高质🤪
如果唔系惊饱真系送饭一流!劲浓郁😋
👉🏻沙嗲炒龙虾🦞同泰国辣椒炒蟹🦀泰式烧魔鬼鱼🐠都系心机之作,香辣惹味🌶

👉🏻汤都有三款🍲除左翠玉瓜忌廉汤同淮杞红枣煲竹丝鸡汤,话明泰式自助餐🇹🇭点少得冬荫公龙虾汤🦀 真系好足料!
食左劲多龙虾肉同扇贝🧡
如果个汤如果酸返d就好🥲

甜品方面😜
泰式芒果糯米饭最抢手到最后我一碟都拎唔到😂 好彩有司傅即制香蕉/猫山王榴梿班戟补返数🤤🥞
卖相精美既泰式奶茶奶冻、蓝莓芝士蛋糕、猫山王榴梿蛋糕同样食得又睇得🍰🍩

唔少得小朋友(包括我)最爱既朱古力喷泉同DIY班戟🍫 Mövenpick雪糕仲要任食💛
仲有榴梿雪糕唔好错过🍦
2021-03-19