今期嘅RW好多餐厅都好吸引 而且啲menu都唔错第一round拣咗呢间已经小有名气嘅西班牙菜见食过嘅人都比唔错嘅comment 环境又几靓$438晚餐有齐3款冷盘3款热盘 一个饭同甜品!!𝗥𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 𝗪𝗲𝗲𝗸 𝗗𝗶𝗻𝗻𝗲𝗿 𝗦𝗲𝘁($𝟰𝟯𝟴𝗽𝗽)🤍𝟯𝟲-𝗠𝗼𝗻𝘁𝗵𝘀 𝗜𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗼 𝗣𝗮𝗹𝗲𝘁𝗶𝗹𝗹𝗮 𝗛𝗮𝗺 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟳/𝟭𝟬伊比利亚火腿配番茄蓉水晶包 系常见嘅冷盘火腿肥瘦适中 味道咸香 番茄蓉有调味 带少少橄榄油香🤍𝗕𝗮𝗿𝗰𝗮 𝗛𝗮𝗺𝗮𝗰𝗵𝗶 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬鱼刺身几肥美 食落都冇咩筋 鱼油香几够加入橄榄油仲有啲酸酸甜甜嘅酱汁 十分开胃配嘅Brioche好香牛油味 唔够喉啊🥹🤍𝗔𝗹𝗹 𝘁𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁 𝗕𝗲𝗲𝗳 - 𝗦𝘁𝗲𝗮𝗸 𝗧𝗮𝗿𝘁𝗮𝗿𝗲 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟲.𝟱/𝟭𝟬原谅我都仲系唔太钟意生牛肉他他呢样嘢 食落滑嘅 味道微酸 但我都仲系会𡁻到少少生肉嘅味所以食咗几啖都冇咩兴趣 推晒比朋友😂😂🤍𝗧𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 & 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗕𝗶𝗸𝗶𝗻𝗶 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬呢道都系常见嘅西班牙小食 好难出事嘅组合嚟面包微脆松软 芝士咸香 黑松

今期嘅RW好多餐厅都好吸引 而且啲menu都唔错
第一round拣咗呢间已经小有名气嘅西班牙菜
见食过嘅人都比唔错嘅comment 环境又几靓
$438晚餐有齐3款冷盘3款热盘 一个饭同甜品!!

伊比利亚火腿配番茄蓉水晶包 系常见嘅冷盘

所以食咗几啖都冇咩兴趣 推晒比朋友😂😂

呢道都系常见嘅西班牙小食 好难出事嘅组合嚟
面包微脆松软 芝士咸香 黑松露嘅香气还可以
有对比有伤害 之前喺ifc食过有间好好食 相比下呢个较逊色

🤍 “𝗚𝗮𝗺𝗯𝗮𝘀” 𝗦𝘄𝗲𝗲𝘁 𝗣𝗿𝗮𝘄𝗻𝘀 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗖𝗵𝗶𝗹𝗶-𝗚𝗮𝗿𝗹𝗶𝗰 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴/𝟭𝟬
系西班牙蒜味虾! 呢间算系我食过比较好食嘅
食过好多餐厅都系蒜油还蒜油 虾还虾
呢个煮到虾嘅精华同蒜油一齐 虾大只新鲜 肉质弹牙!
Suckling  Pig

🤍𝗦𝗶𝗴𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲 𝗦𝘂𝗰𝗸𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗣𝗶𝗴 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴.𝟴/𝟭𝟬
猪皮系烧到超 级 脆!油脂香十足但又偏薄身
乳猪肉经低温慢煮处理 肉质软嫩
味道冇中式乳猪𠮶种咁咸 但有淡淡香草腌制嘅味
觉得同南瓜蓉唔系太夹 但大家独自美丽😂
Seafood  Paella  Barcelona

🤍𝗦𝗲𝗮𝗳𝗼𝗼𝗱 𝗣𝗮𝗲𝗹𝗹𝗮 𝗕𝗮𝗿𝗰𝗲𝗹𝗼𝗻𝗮 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬
系我喺香港嘅西班牙餐厅食到比较满意嘅paella!
觉得无论饭嘅口感 干湿度同调味都好得好好
真系食到海鲜嘅味落咗饭到 少少焦底但唔会有㶶味
重点系佢啲mayonnaise比得好够 够每啖都creamy😂
上面嘅海鲜整体都肥美 但味道就冇乜特别

🤍𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲𝗰𝗮𝗸𝗲 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟲.𝟴/𝟭𝟬