2019-09-14 109 浏览
同朋友旺角行街行到攰攰地,谂住搵间high tea食下,见佢呢间有几款Tea set, 又有位坐下,就决定试一试。不过原来咁啱餐厅呢两日做紧买一送一优惠,所以超级多人去食,都要等左一阵先有位。餐厅位置唔多,但系可能采用落地玻璃嘅关系,所以空间都OK,同埋光线好充足!Tea set有四款,不过朋友最想食嘅薰衣草配伯爵茶已经售罄, 所以唯有拣咗两款抹茶嘅来试!日本时令水果轻食佢今期时令水果系直送日本温室蜜瓜,听到都觉得好吸引!一食落去真系好甜又多汁,佢配左奇异果同两片梨,比起蜜瓜奇异果就有点酸。至於抹茶雪糕估唔到咁浓味,食完仲有d回甘😍口感好绵好滑,而且份量都唔小,净系食雪糕都有啲饱,下次可以试埋佢既抹茶牛奶纽纹雪糕☺️☺️而佢嘅英式冻奶茶就正正常常,不过不失。日本宇治抹茶海绵卷轻食朋友话海绵卷好松软不过抺茶味就唔浓,同埋比较甜,佢仲有配蜜饯栗子同埋红豆丸子,好日式

日本时令水果轻食

日本宇治抹茶海绵卷轻食