2011-02-23 18 浏览
唔经唔觉都帮衬左甜甜四年几,虽然食黎食去既野都无乜分别。不过,我钟意呢度即叫即整。咁可以keep到最好既品质,因而留住班熟容。但呢日唔知点解,啲野食好快黎到。都好既,咁样可以尽快医治我既胃口。首先出场既系卜卜脆既牛角包,新鲜出炉好惹味既。而且牛油味好够,又唔会太油。呢个包送汤真系好正。而呢日既忌廉汤比平日稠了一点,但味道还不错。个汤有几粒蚬肉,同面头有啲面包粒。呢个配搭可算相当认真,虽则只系普通既忌廉汤,但绝不失礼既。之后系黑椒牛扒,黑椒汁系自家制既味道。辣度适中,同牛扒既味好夹。而我对呢度既牛扒几有信心,肉质鲜嫩。而且唔会有overcook既情况。此外,仲有啲味道唔错既配菜在旁。啲配菜系用过蒜蓉炒既,所以味道都唔错。最钟意佢啲炸薯仔,系用新鲜薯仔炸既。所以薯味颇浓架。而牛脷既味道都唔错,牛脷虽然份量唔太多。但胜在够淋,而且个汁几惹味。用黎捞饭绝对系唔错既选择。最后系蒜香蚬肉天使面,呢个系呀爸成日食既。甜甜既天使面做到弹牙既效果,其他既餐厅都未必整得咁好食。用蒜蓉炒得干身啲,而且蚬肉既份量都几多。最认真既系,个天使面既卖相好掂。有啲红椒、青椒炒,食落好睇又好食。整体上,个天使面可算系色
好既品质,因而留住班熟容。

认真,虽则只系普通既忌廉汤,但绝不失礼既。
卜卜脆牛角包
惹味忌廉汤
鲜嫩黑椒牛扒
错既选择。
美味牛脷
未必整得咁好食。用蒜蓉炒得干身啲,而且蚬肉既份量都几多。
最认真既系,个天使面既
卖相好掂。有啲红椒、青椒炒,食落好睇又好食。整体上,个天使面可算系色香味俱全既
佳作。
蒜香蚬肉天使面
整体上,呢餐同平时既感觉都系差唔多。只不过系百忙间抽时间黎relax一下,实在系难得
既时间。所以点都要好好珍惜。

2011-02-09
卜卜脆牛角包