Mirage Bar & Restaurant 新出左秋季下午茶喇,加上恒生信用卡有半价优惠,就book 左枱,同朋友一齐嚟试吓。☺️☺️☺️好幸运,餐厅安排左卡位俾我哋坐,沙发好舒服,等我地可以慢慢食,慢慢倾,开心☺️呢个下午茶餐有三层,传统应该系:下层咸点、中层松饼和上层甜品,但可能因为要配合南瓜汤嘅关系,所以次序有啲更改,变成最上层咸点、中层甜品和下层松饼。咸点方面,我觉得系非常好食的。香煎厚切猪腩肉奶油包,超好食,猪楠肉处理得刚刚好,肉嫩多汁。南瓜汤口感好rich。而烟三文鱼味道都不错。甜品方面,我觉得就一般,对我来讲大部份都太甜。绿色𠮶个食落比较清,值得推介。到最尾,当然饮番杯茶作总结啦🥰

咸点方面,我觉得系非常好食的。

Peppermint  tea

到最尾,当然饮番杯茶作总结啦🥰
Peppermint  tea