2021-02-15 3942 浏览
年初二周围都好多人,呢间比较少人等位,就食Pici啦😂一份Holiday Brunch 包括餐包、前菜、意大利面、甜品、饮品。🔸焗布旺伦松露芝士 Melted Provolone 呢种芝士专系用黎烤焗,有半溶拉丝既效果😍系几好食既,不过一大兜芝士...系咁Heavy既情况底下,侍应好贴心问我地要唔要餐包送芝士食🤣🔸松露白浓汤 Truffle & Cauliflower Soup呢个好好饮😋好香浓好creamy!!👍🏻🔸青口蕃红花忌廉扁面Tagliatelle Mussels 青口好新鲜,仲有啲海水味。呢款扁面同龙虾阔条面个面差唔多🤔酱汁creamy得黎又唔会漏,唔错😋🔸龙虾阔条面 Lobster Fettuccine 🍝蕃茄味的阔条面,味道好开胃。不过今日个龙虾既质素出乎意料地差🙈完全唔新鲜,切落去淋晒散晒,入口系梅嘅🙈忍唔住同侍应反映一下,始终Pici都食过好几次,平日既质素都唔错,可能只系咁啱失手,等佢哋注意一下。佢都有提出换过碟俾我哋,不过我地连意粉都食晒,唔洗换,纯粹想反映下意见😛最后店员都好好waive左额外加的$80蚊,欣赏佢哋嘅服务态度!🔸提拉米苏Tiramisu 🔸意式

🔸焗布旺伦松露芝士 Melted Provolone

呢个好好饮😋好香浓好creamy!!👍🏻

🔸青口蕃红花忌廉扁面Tagliatelle Mussels

🔸龙虾阔条面 Lobster Fettuccine 🍝

🔸提拉米苏Tiramisu
🔸意式红苺酱奶冻Panna Cotta
个人觉得个奶冻比Tiramisu 出色,好滑配上红苺酱好好食😋Tiramisu既Cream都好香好绵滑!

🔸罗勒柠檬特调冰茶Basil & Lemon Ice Tea
🔸迷迭香柠檬Rosemary Limonata (热)
Mocktail都系第一次饮热既,有少少似柠蜜,饮完好舒服既感觉。
用餐时段