2022-07-08 2938 浏览
🔖 Percy's 有一種象征性嘅肉類菜餚,呢個系 SoHo 區嘅一家新餐廳,餐廳專注於負責采購海鮮,適合香港咁熱愛海鮮嘅城市。喺 Percy's,廚師設計了以海鮮為主嘅時令菜單,該菜單分為多個部分,包括酒吧食品、冷熱小碟和大碟,所有呢些都系為分享而設計嘅。 💬 Lobster Bao $118Percy's 嘅必點菜,龍蝦包喺熱盤。喺呢個包入面,覆蓋著多汁嘅龍蝦塊,大豆和棕色黃油醬非常豐富,佢係用醃制嘅檸檬和細香蔥切碎嘅,帶嚟新鮮感。 💬 Baked Oysters $208烤生蠔味道層次豐富,由於使用了大量嘅香菜,以及美味嘅酸梅檸檬橙子,因此具有獨特嘅東南亞風味。但我哋食唔到任何四川花椒,反而食得出添加左蜜餞姜和黃油。 💬 Scallop Egg Waffle $118我哋印象深刻嘅呢個扇貝蛋窩夫真心好食,呢道豐盛嘅菜餚以日本風味嘅蒜泥蛋黃醬、厚厚嘅昆布片和大量香脆嘅青蔥同香料系,窩夫餅中嘅扇貝保持多汁。 💬 Pandan Cake / Passion Fruit Semifredd $98Percy's 嘅菜單上只有兩種甜品, 對於啲中意香蘭令人陶醉香味嘅人,我哋為你

💬 Lobster Bao $118

💬 Baked Oysters $208

💬 Scallop Egg Waffle $118

Percy's 嘅菜單上只有兩種甜品, 對於啲中意香蘭令人陶醉香味嘅人,我哋為你呈現呢款香蘭蛋糕,一款可愛嘅海綿蛋糕,上便覆蓋著一層creamy嘅奶油,芬香撲鼻。蛋糕上嘅糖漬增添了動感嘅風味對比。百香果蛋糕充滿新鮮嘅熱帶風味嘅百香果、芒果和木瓜,我哋中意蛋糕上奶油、冰涼質嘅完美配搭。

📝 總結
Percy's 受全球啟發嘅菜單富有創意且令人滿意,許多以海鮮為主嘅菜餚都令人驚訝地豐盛,以豐富嘅黃油醬為特色,與其他飲品相得益彰。