2016-01-13 290 浏览
荃青区嘅居民又去荃湾揾食喇晚餐嘅时间系荃湾,其实有好多选择,但系我系食野挑剔嘅(讲白啲系拣饮择食)同埋唔少嘅餐厅都已经试过,咁食咩好呢???系荃湾到周围游荡,发现有一间日式拉面店男友都几钟意食拉面,所以.......晚餐有著落喇~~店就唔系好大,但系有好多装饰,除咗有原本风格嘅装饰之外,圣诞节嘅装饰都仲未拆和呢一句 "No Ramen, No Life",睇得出呢间餐厅对拉面嘅热情其实仲有几款味道嘅汤底可以拣,同埋唔够配料同拉面都可追加嫁~~野饮睇落都好特别,五颜六色咁,睇落几吸引心大心细之后,就要剔呢张落单纸,拣自己心水嘅拉面同野饮我就要咗静冈抹茶可乐,男友就拣咗信州苹果梳打~包装设计都好有日本嘅风格静冈抹茶可乐嘅味道几好,就系好似少甜嘅可乐味,不过就唔系好觉有抹茶味而信州苹果梳打就重苹果味,不过有啲化学味道始终呢到嘅主角都系拉面呢个青BB嘅拉面,虽然唔系大热嘅抹茶味,但系都系一种特别嘅味道黎,而佢就系Wasabi呢一碗系特上日本芥末拉面,更加足料,有多啲嘅豚肉,仲有食拉面一定唔少得嘅溏心蛋!!!!Wasabi嘅味道真系好重,一路食嘅时候,个鼻同额头都赤赤痛而拉面都系绿色嘅,唔知其实
荃青区嘅居民又去荃湾揾食喇

)同埋唔少嘅餐厅都已经试过,咁食咩好呢
???

系荃湾到周围游荡,发现有一间日式拉面店
男友都几钟意食拉面,所以.......晚餐有著落喇
~~
野饮睇落都好特别,五颜六色咁,睇落几吸引
心大心细之后,就要剔呢张落单纸,拣自己心水嘅拉面同野饮
静冈抹茶可乐($18)、信州苹果梳打($19)
我就要咗静冈抹茶可乐,男友就拣咗信州苹果梳打~
包装设计都好有日本嘅风格

而信州苹果梳打就重苹果味,不过有啲化学味道
特上日本芥末拉面
始终呢到嘅主角都系拉面

而拉面都系绿色嘅,唔知其实系咪都系Wasabi拉面黎,定系普通嘅绿色拉面(因为汤底好重味,所以比较难分辨到
辛辣味噌拉面
而另一个就叫咗辛辣味噌拉面,我就拣咗普通辣(得普通同特辣
惊特辣太过辣),虽然系叫咗普通,但系个辣味都唔系太普通
呢碗就无要到特上,所以少咗只溏心蛋

整理上啲拉面都几有弹性,而汤底都系我钟意嘅浓味黎,系荃湾区黎讲,真系唔太差嫁

2016-01-10
静冈抹茶可乐($18)、信州苹果梳打($19)
特上日本芥末拉面