2020-08-10 799 浏览
一间值得长文黎赞一赞既 coffee shop!喺Cwb 地铁站等紧朋友,劲眼瞓好需要饮啡啡,就揾下附近有无 coffee shop。其实开头都无咩信心,因为香港唔系随手都买到好咖啡,好多时都系要向连锁废水低头🥺。Appendix 喺 SOGO 后面条街既 Tower 535, 个 building 好新好靓,行入去个感觉已经好好。虽然Appendix 喺3 楼,系 lift lobby cafe,但环境一样好舒服。行街行到攰想坐下,或揾人倾野,呢个绝对系个好地方😌一行埋去,个店员好有礼貌咁俾menu 我问我要咩。我自己要mocha, 朋友果杯话 latte/cappuccino/flat white 都得,店员推介 flat white,于是就试试佢。佢哋用Holistic 咖啡豆,nutty, 味浓而唔酸,好好饮!!Iced mocha with oat milk饮到可可味同咖啡味,唔系死甜同浓既朱古力浆。有时朱古浆 mocha 系好饮,不过好多都太浓盖过咖啡味,但呢个唔会。就算加咗冰淡咗d 都仲饮得出个咖啡系好饮。Iced flat white 好多舖 flat white 都唔
一间值得长文黎赞一赞既 coffee shop!

Iced mocha with oat milk

Iced flat white

好多舖 flat white 都唔做冻饮,肯做既都可能伏。朋友都好钟意饮咖啡,入口第一啖已赞。

唯一要改善既地方系个杯,佢地用热饮珍奶杯装冻饮,督饮筒个位唔太work, 好易整烂枝筒都未督到。店员好细心用纸袋装住2杯野饮,环保角度:用环保冻饮杯加纸手抽就 perfect

2 杯野饮打咁长文,因为你值得!
加油呀,高质黄店

外卖自取