2022-01-13 103 浏览
- 今日同朋友去九龙湾影圣诞灯饰,顺便去埋Megabox睇戏同觅食,发现13楼原来开左好多餐厅同摆婚宴既地方。见到有间餐厅有酸菜鱼,劲想食🤣,于是决定试下呢间渔牧😜!- 食物方面,我地叫左香甜爽口菜、青瓜拌海蜇、麻辣肾片同浓汤酸菜鲷鱼。而饮品就叫左大荔枝番石榴沙冰同泰国椰青。- 我地叫既三个前菜好快就上齐啦,香甜爽口菜系由娃娃菜拌芝麻酱。平时食一啲拌芝麻酱嘅菜色,好多时食完面头个层已经无哂酱,但系呢个唔会。佢每块娃娃菜都充满着芝麻酱,食到底都仲有酱。而且娃娃菜整得好爽口,一啲都唔会有淋既口感,真系要菜新鲜先可以做到。由于我系好钟意食芝麻酱既,所以我超级钟意🤣!- 青瓜拌海蜇同埋麻辣肾片都整得好好食,海蜇爽口,麻辣肾片好入味,两个小食底部都有青瓜,同样都超级好食,我地全部食清光🤣!- 而两款饮品都好好饮,我朋友饮椰青,我饮大荔枝番石榴沙冰。个沙冰好有惊喜,里面有一粒粒嘅荔枝果肉,好好饮之余又唔会过甜。- 终于到重头戏酸菜鱼啦,酸菜鱼里面有海带、粉丝同芽菜等等既配料。啲鱼好爽口弹牙,个汤系酸辣既,令人忍唔住一啖接一啖咁饮。锅里面既所有配料都好入味。