2019-01-31 464 浏览
新年前食个团年lunch,一直想试呢间法国野,平时lunch 都好full,好彩订到位!位于海边,有无敌大海景(如果你坐楼下个层)Lunch set送烤热左嘅法包,外皮脆,里面软,唔会好硬,牛油一搽上去就溶化晒。Starter 我拣左餐汤,系粟米汤,可惜唔记得影相,金黄色嘅汤有非常浓郁嘅粟米味,味道一流,不过唔够滑,有少少颗粒状。我其他同事拣左 baby squid, 好香好惹味,有阵蒜再加少少虾酱嘅味,好似中菜d 炒鱿鱼咁,好味而且数量唔少每人有6-7只嫁!Main我拣左daily special - pork chop!非常之juicy,同埋好够厚(估计约2cm 厚),size 系大过一只CD 少少,只有侧边有少少肥肉。切每一刀都有肉汁渗出黎,肉系岩岩好熟,真系好好味!咁厚但都唔会煮到老晒仲要有咁多肉汁,我一定会再encore! 而拌菜就系烚新薯两粒同一堆蕃茄酱煮嘅菜,正正常常咁!而同事就点左蟹肉意同埋牛扒!蟹肉意上面系温泉蛋🤤不过我无食呢两样野就评论唔到喇!但同事都赞好味👍🏻好味但食物等得有少少耐。

Starter

香煎鱿鱼仔配西班牙肉肠

Main

我拣左daily special - pork chop!
是日厨师精选 :  猪排

而同事就点左蟹肉意同埋牛扒!
阿拉斯加蟹肉扁意粉

炭烧美国安格斯肉眼牛扒