2020-01-27 118 浏览
虽然今日系年三十,但既然友人话想Lunch食西餐就带左佢去依间系大围都几出名既风车Windmill。 去到既时候大概1点钟唔算多人,一入到去就见到餐厅中间有顶大吊灯,仲有一个bar枱同两部大电视,夜晚一睇就知系睇波之人既聚脚点。 Lunch既餐单主要系以面包为主,有普通西餐既汉堡包,亦都有意大利同土耳其既三文治,算系够特别。午餐可以拣汤或者沙津,成个餐加埋唔洗100蚊,都叫几经济。 友人话个日式煎鸡扒脆猪睇落几特别所以决定试下,我就普普通通叫左个比较传统既烟肉芝士牛肉汉堡,稳稳阵阵。上菜个阵见到友人个脆猪睇落真系几吸引。个包食落几脆身同好重牛油味,鸡扒个照烧酱甜甜地都唔错,整体黎讲算Okay。而我个牛肉汉堡都叫几Juicy。另外值得一提既系佢d薯角好好食好大旧,依个其实都系我最满意既地方😂饮品我地拣左热咖啡同水果茶。水果茶真系唔错,酸酸甜甜几好入口,值得一试。 跟住我地仲叫左侍应哥哥拎个晚餐既餐牌黎睇下,睇落选择都几多,又有黑毛猪火腿、肠拼盘等等,平时除左可以黎闲闲地食个普通晚餐之外,星期六日仲可以叫埋班Friend黎睇波。 最后我同友人加埋都系食左唔洗200蚊,所以都叫不过不失啦。

最后我同友人加埋都系食左唔洗200蚊,所以都叫不过不失啦。
2020-01-24