2021-06-12 459 浏览
外国人餐厅喺唔同啲 ,厨师会出嚟同你倾吓计,问吓你好唔好食,可惜我英文差 沟通唔到 。Pithiviers of Pigeon and Foie Gras $338法式鹅肝乳鸽·千层酥批 个批运用法式酥皮黎烤制真喺松脆可口 而里面既馅料有乳鸽肉夹杂左鹅肝,卷心菜,我估佢啲肉应该喺5,6成熟 所以佢嘅肉都好嫩口感层次非常多,但都可以分到每层嘅口感。Specials set + wine $698餐包有啲乾个皮唔够脆 Perfect Egg 配 Astuc  前菜用豌豆芦笋丝加温泉蛋淡淡配料 托出 parma ham  味道 ,亦都中和咗 parma ham 嘅咸度。食落唔差Grilled haddock  配  Pouilly Fume一份鳕鱼烤得啱啱好一啲都唔鞋混埋啲薯蓉食落好夹,而薯蓉好似有加少少酱汁混合,所以有啲啲唔同 ?加上黑松露都重,所以都好快就食完。Grilled Lamb 配  Sweet Bordeauxt胡萝卜我食得出有少少调味,但唔知咩味。而羊肉食落去嫩,一啲都唔嫩,轻轻有少少羊羶味Strawberry and Leomon Tart 配  Sweet Bordeau

法式鹅肝乳鸽·千层酥批 个批运用

Specials set + wine $698
餐包
有啲乾个皮唔够脆

Perfect Egg 配 Astuc

胡萝卜我食得出有少少调味,但唔知咩味。
而羊肉食落去嫩,一啲都唔嫩,轻轻有少少羊羶味

Strawberry and Leomon Tart 配  Sweet Bordeauxt
佢嘅士多啤梨雪糕真喺几滑同甜甜地 外型似粒核 都几得意 ,而柠檬挞嗰种酸度喺啱啱好 ,加上少少橙皮,食落都几层次。

而酒唔喺好识饮,大约讲讲啦,佢每个餐都有配食物嘅酒,由淡味渐渐越嚟越浓,去到食甜品佢会用甜酒作配搭。佢嘅甜酒配上甜品 ,佢嘅酒味都会有另一种味道。