记起前两年已经来过La Casa,当时经过铺头小小的,不 太显眼, 但是当尝过 店主手制的pasta后就念念不忘, 心想总有一日我会再回来。点知一转眼就已经2年,香港经历大大小小,店主也将店舖转型做汉堡包外卖店,从而突破重围, 肯好 除了汉堡包之外,店主也 留番几道手制pastor菜式,始终这也是让我番转头的菜啊汉堡包由牛肉、鸡肉、鱼到素菜也有得选择, 如果大食D, 套餐可以跟小食/鸡翼/芝士薯条/薯角在加汽水饮品。 最重要系店舖仲有出售本地手工啤heroes, 拣樽装或者拣生啤都得, 任君选择。既然出到嚟, 当然想一石二鸟,拣个二人套餐可以一尝汉堡包又可以再尝呢度嘅手造pasta。 而且二人套餐 已经包晒沙律主菜小食, 转pasta都只系加20蚊, 包埋soft drinks,已经超够食。沙律系苹果鸡肉沙律, 罗马生菜够新鲜青苹果够爽口, 加埋少少巴马臣芝士, 咸香得黎劲清新。主菜加钱转左餐厅主打的晒冷牛汉堡, 其实真系150 gram安格斯西冷汉堡, 平时食亲嘅burger都系将牛肉打成汉堡, 但今次呢个晒冷牛, 店主将安格斯西冷切成薄片, 夹埋 蕃茄生菜青瓜 及特制酱汁, 加埋烘

主菜

加钱转左餐厅主打的晒冷牛汉堡, 其实真系150 gram安格斯西冷汉堡, 平时食亲嘅burger都系将牛肉打成汉堡, 但今次呢个晒冷牛, 店主将安格斯西冷切成薄片, 夹埋 蕃茄生菜青瓜 及特制酱汁, 加埋烘得刚刚好的面包,牛肉食落肉质柔嫩,肉汁丰盈,整个包配搭得甘香美味又香醇的。

黑松露野菌手工阔条面

呢个 阔条面绝对系推介,那种弹牙的感觉令人一吃难忘,念念不忘它的口感,质地烟韧又重蛋味。 配搭埋黑松露的香气与及野菌,将简单嘅材料做得超好味。

另外小食拣咗芝士薯条要及香脆鸡翼

两样都系即叫即炸。 香脆鸡翼超大只, 就得外脆内juicy,食得出鸡翼入面的肉仍然系雪白滑嫩, 唔会炸得过火。 芝士薯条系粗薯条, 条条炸得金黄, 点埋好似熔岩嘅芝士酱有点石成金的感觉 。

soft drink拣咗ginger ale, 细细罐啱啱好la!