2018-11-04 270 浏览
為屋企人補祝生日,諗住食好點。訂位時知晚上每位餐費要四百幾蚊,咁埋單連加一就每位五百多元。以為俾這麼多錢出去,應該食物質量很不錯。結果感覺是一般啦。一坐低會每檯先來一份肉,一份刺身,及一份海鮮。每盆食物都擺到好靚,尤其是個肉,放晒紙牌仔,影相包得。但食落,肉just ok. 為何咁講,感覺別家的牛肉和味及鮮味很多。鮑魚算大隻,但完全冇鮮味,冇得追加都不緊要囉。刺身件件都是薄切,所以沒有口感。第一份刺身的海膽都很新鮮,又係冇得追加。最深印象是後尾追加幾隻蝦及牛肉就非常新鮮好味。不過那時都吃飽飽了先前不太優質的食物,所以都沒有繼續追加。也有其他食物無限供應, 最正是天婦羅蝦.  不過以款式來說, 跟別的放題店相比並不算多, 但亦算夠.  再多我也吃不下.有餐酒無限供應, 我們都破例舉杯cheers湊熱鬧.  喜歡飲酒的人士會比較適合.雪糕有好幾款,包括movenpick, 其他小甜點就不太合個人胃口。可取點是服務好及環境舒服,唔太嘈,不似平日那些放題店有打衝風感覺。臨尾結賬話填上個人資料入會,下次八折。因為整體來說來一次已很足夠,沒有太大興趣再來了,那就無謂填上私人資料。

第一盆牛肉(燒)
第一盆刺身
海鮮(燒)