2024-05-17 92 浏览
前排听讲铜锣湾新开咗一间西餐厅,叫iza'bis,畀人话好评如潮,我哋几个朋友就决定试下新地方。一落去,见到佢地好有特色嘅装修和舒适嘅环境,已经觉得好满意😌。果然,早知我哋应该早啲去。首先上餐嘅就系「大师海鲜桶」🦞。呢个嘅有活加拿大龙虾,青口,蚬,扇贝,大虾,鱿鱼,松叶蟹脚,新薯同埋甜粟米,真正海陆空全体落场。 海鲜天然嘅鲜味配上美味嘅汤底,真系无话咁好;再加上美味的热新薯和甜粟米,就好像身处海鲜美食天堂一样😍。就住咗𠮶个香气,我哋再试咗「新英伦式周打蚬汤」。佢地用咗饱满的蚬肉再衬咗奶油浓汤,全场静默咗一阵都听到我饮紧汤嘅声🎵。甜美的蚬肉和奶油汤完美配合,真系超赞👍👍。最后,「自家制面包布甸」就系甜蜜的结束😋。甜而不腻的牛奶和湿润的面包一同烘烤,制成无比松软的布甸。入口滑溜,带有淡淡的香草感,足以平衡了先前的海鲜,让味蕾欢愉的结束了这一餐👌。整体黎讲,呢间餐厅嘅食物颜色丰富,味道比我哋想像中更加美味,佢嘅气味和口感都同其他餐厅都更好