2021-11-15
今個星期因為請左兩日假,趁閒日人少少周圍行下.途經上環一間小店, 望入去見到店鋪裝修好有心思,吸引我一試。小店名叫Friday Cafe & Wine Bar, 一入去已經見到餐廳入面擺放住一大個特式酒櫃,仲有好多小擺設同Marvel figure (本人係MARVEL 迷) 啱哂打卡用。食物方面我認為係超水準!意大利茄茸蝦肉意粉 💲158必推嘅意大利茄茸蝦肉意粉!!絕對係我近期食過最有水準嘅意粉之一, 意粉彈牙, 蝦肉有咬口而且有煎過,上面灑有香草非常惹味, 配搭青椒紅椒炒埋一齊,非常足料。English Breakfast $118熱辣辣嘅ALL DAY BREAKFAST, 單係賣相已經好吸晴.分量充足,超級豐富.當中有沙律菜、火腿、煙肉、滑蛋、薯角、德國腸、炒雜菇、茄汁豆、烤番茄同蒜香多士!! 睇得岀係誠意之作。Green Tea Latte 💲38Green Tea Latte抹茶味香濃,味道唔太甜..總括黎講CP值高,店員友善,值得去幫襯!
食物方面我認為係超水準!
意大利茄茸蝦肉意粉 💲158
English Breakfast $118
Green Tea Latte 💲38
Green Tea Latte抹茶味香濃,味道唔太甜.
總括黎講CP值高,店員友善,值得去幫襯!