餐厅: Glasshouse (太古城中心)
资讯:

2024-02-01 921 浏览
食咗个$298的tea set,估唔到都几精致㖞!第一层有龙虾沙律,三文鱼卷同埋鹅肝多士,有啲估唔到,虽然细细旧,都几好食。第二层有炸虾生菜卷,焗蔬菜挞,迷你牛肉汉堡同炸虾。佢呢度系做东南亚菜,所以个牛肉汉堡有啲姜味,估唔到都几惊喜㖞。第三层系甜点,朱古力brownie正常味,士多啤梨mousse cake同奶冻都系椰子味嘅,𠮶啲蜜糖珠珠有阵香味连埋椰子奶冻食都几特别,但奶冻太实,口感差咗少少。蓝色𠮶旧估唔到系绿茶蛋糕,呢个淡口番少少都几好食。马卡龙系焦糖同另一旧疑似cream味,正常发挥。整体甜点偏甜,所以要提早叫定咖啡/茶,边饮边食比较好。咖啡都好饮,有层crema,好香。热茶系breakfast tea。下午茶时间冇乜人,很清静,就算叫杯嘢饮倾吓偈都唔错,肯定舒服过Starbucks或者Pacific Coffee。我哋响Openrice app预先订位,仲有七折,超抵!我哋都系即兴去食,所以都系半个钟前订咋,方便。
食咗个$298的tea set,估唔到都几精致㖞!

2024-02-01