2018-10-16 2562 浏览
女神一年一度嘅生日,我当然要为佢准备丰富嘅节目啦!而重头戏就系生日晚餐,我真系一啲都唔够胆松懈,一早上网做晒功课,订好枱,sky726 现场环境气氛都10分适合,仲可以订埋窗口位,同女神拍住拖睇高空夜景。另一个bonus就系 Halloween 布置, 好多万圣节装饰呃 like 影相位,女神都赞安排得好!为咗衬返个环境,我们都点了两杯 Halloween 特饮: Vampire Kiss 同埋 Zombies Delight ,为女神的生日添上惊喜同埋神秘气氛!Menu 已经变身做万圣节餐,价钱都系$500楼下非常抵食,Facebook like and share 仲比多个8折添!真系抵食!精美小吃系 三文鱼 mousse,入口很浓的三文鱼香味,空气感十足的泡沫质地。头盘系烧南瓜沙律,南瓜造型系一只蝙蝠,翠绿的沙律菜,加上南瓜味道清新,开胃非常!接下来每人一个汤,烧胡桃南瓜浓汤。一边饮一边幻想一下女巫魔法锅里面的材料造型,颜色和味道都有惊喜。我就最钟意食鸡髀啦!香煎珍珠鸡腿恰到好处,鸡腿煎得香喷喷,肉质柔软,伴上烤香的配菜、芦笋,我同女神都吃得津津有味!饮食10分讲究的健康女神,佢

饮食10分讲究的健康女神,佢就选择咗法式纸包焗三文鱼。用牛油纸包着三文鱼焗,三文鱼大概八成熟,入口果然柔软嫩滑。里面仲有一阵一阵嘅柠檬香味,加上清新的西芹、洋葱等 altogether; 味道零舍不同

到最后压轴嘅甜品出场,女神最紧要就系吹蜡烛!法式粟子蒙布朗蛋糕造型很特别,女神还未试过生日系切骷髅头嘅!好钟意栗子嘅浓郁香味,甜度适中。

庆祝纪念
生日