2024-07-27 301 浏览
Peko Peko又開咗間新餐廳啦😆位於元朗Yoho Mix🙌🏻以Grass and Sea命名🪴🌊餐廳奶油風嘅設計配綠色植物作點綴 感覺舒適 而且環境寬敞 光線充足✨採用ipad代替紙menu 再由店員落單白汁海鮮釀蟹蓋意大利麵 $168白汁creamy而且比較濃稠令意粉非常掛汁 意粉質地煮得啱啱好!蟹殼入面係白汁撈八爪魚仔、魷魚同少量嘅蝦仔,上面有少少焗咗嘅芝士,口感豐富🤤不過原本以為蟹殼入面會係蟹肉蟹膏所以有少少失望🥹🥹香煎大蝦拼牛柳 伴 波特紅酒汁 $368嗌咗五成熟嘅牛柳 雖然表面睇牛柳好似偏生 但切開睇其實煮得啱啱好🙂‍↕️牛柳食落冇筋 尚算嫩滑唔嚡 推薦五成熟啊🥩波特紅酒汁甜甜地都同啲牛幾夾😋仲有隻新鮮彈牙嘅大蝦添🦐牛油果yogurt smoothie $52Smoothie以乳酪味為主,牛油果味偏輕,冇草青味😙👍🏻質地唔會太杰身,成杯飲完都唔會覺得好heavy🥑🥑苔玉 $98好特別嘅甜品😋擺設好有誠意,配合返餐廳主題”Grass”,真係好似草苔!🪴材料有抹茶、清酒燉蛋、開心果、白朱古力,成嚿係抹茶cream包圍住清酒燉蛋~清酒味突出 口感特別 整體味道不錯🤓推介指數:7/

白汁海鮮釀蟹蓋意大利麵 $168

香煎大蝦拼牛柳 伴 波特紅酒汁 $368