2023-03-01 36 浏览
今日黎到西環,呢邊近住海邊,望住果靚景食野都開心啲。望住果靚景食brunch真係爽啲,我地先叫Roasted Twice Cooked Chips😍係雙重烤薯條,薯條好厚,好香好脆,點茄汁好好食,超正😚另一個小食就係Roast Cauliflower,係烤椰菜花,我本身已經好中意食椰菜花,呢個仲要加埋滿滿既芝士醬🥰椰菜花好新鮮,好爽脆,芝士醬又夠香濃,仲要多到可以拉絲添,真係超爽呀😙去到主食,先黎一個Slow Roasted Duck,呢個係慢烤鴨,用上法國頂級既鴨肉😘好嫩又唔騷,加上金桔同蜂蜜牛油去烤,夠晒香濃,啲味入晒落隻鴨度,香甜可口😗最後呢個係18 Hour Smoked Brisket,係用18個鐘煙燻出黎既牛腩🤩牛腩好腍身,配上特色健力士啤酒汁,味道幾特別,另外仲有炸脆既約克郡布丁粒,鬆脆既鯡皮加上煙煙韌韌既內餡,好好食呀🥳呢度既紅酒同樣出色,好香醇又易入口,唔會太酸,食住brunch咁飲酒真係好爽呀!
今日黎到西環,呢邊近住海邊,望住果靚景食野都開心啲。