2019-09-04 3547 浏览
今晚系Girl's talk,特登相约系呢间情调唔错,又无限你几点交枱嘅西餐厅饭局,可以慢慢食,慢慢倾!食西餐,沙律大多数都系我嘅餐单入面出现,始终多食点绿色对身体有益又可以清新一下味蕾!    呢客Grilled Caesar ($108)今晚比我遇上佢!  材料都系传统凯撒沙律,爽口沙律菜,香脆烟肉片及多士粒,再洒上大量芝士碎,呢D当然唔少得,而呢客嘅亮点系放系中间嘅一条鳀鱼,味道带咸,整碎佢再混入沙律菜一齐食就岩口味啦!好耐无食过意大利云吞,而呢客Truffle Porcini Mezzelune ($138),系由鲜蕃茄粒煮成酱汁,再配上蒜片及菇片而成。酸酸地味道可中和饱肚感!每只都整齐饱满,入口有黑松露嘅独有香味,而调味好馅料加上软滑外皮,两啖一只,够晒满足!6点至八点半仲系Happy Hour,各款红白酒,啤酒等有半价优惠! 除左酒类,当然亦有照顾唔饮酒人士,有Mocktail 及咖啡!  呢杯系Tearific ($65),系由苹果汁,茶,柠檬汁加玫瑰糖浆调制而成,饮落甜美之余又有茶味,好饮㖞!友人进行减肥计划,鸡肉系佢主食,咁就叫客Roasted Chicken ($1

友人进行减肥计划,鸡肉系佢主食,咁就叫客Roasted Chicken ($178)比佢啦,仲有埋西兰花,椰菜花及车厘茄做配菜!

原只春鸡烧金黄色,外观有好高分呀

皮香又唔带脂肪,肉质几嫩滑,友人表示食得相当放心!

甜品时间出场,呢客Brownie Sundae ($68),份量足够二人开心分享,一大球云呢拿雪糕淋上朱古力浆,邪恶指数升高,底部系微暧Brownie。

两只夹埋一齐食,一冰一暖,香滑嘅雪糕遇上浓香朱古力味蛋糕,难分高下,又唔会甜上加甜而变得好腻,连友人都忍唔住食唔停口!

食下饮下笑下,今晚Girl's Talk取得圆满成功!
用餐时段