嚟到位于观塘嘅时运工业大厦,系一栋颇有历史嘅工厦。试试五楼呢间Go Inside Kitchen,行出lift就见到呢幅人造草坡墙。入面啲台櫈系木为主,既简约又清新。避开咗午餐时间,当日就只有两三台食客。餐厅仲有户外座,走出去睇睇,系旧区楼景,仲不时见到经过嘅地铁列车,由于附近楼宇唔高,加上有一段距离,景观都算开扬。听讲餐厅有聘请听障或弱听人士,所以餐牌内附有简单嘅手语图表,制服上亦会有所识别,不过当日似乎唔晌度。餐厅有八款午餐,价钱大约六十至百多元不等(未计加一),包餐汤、主菜同餐饮。另有个二百多元嘅二人餐,除餐汤、主菜同餐饮外,仲有埋甜品,好似比较抵食,可惜当日嘅选择唔太合心,咁叫返午餐啦。每台都有一樽水,可以自己斟。蒜蓉法包,蒜蓉酱搽得唔多唔少,烘脆后更惹味。甘笋汤,质感滑溜,饮落清甜。我哋仲加钱试埋田园沙律同喜马拉雅山岩盐温泉蛋,田园沙律,黑醋汁酸香,都几开胃。喜马拉雅山岩盐温泉蛋,无唔讨好嘅腥味,可蘸蒜蓉法包嚟食。新鲜空运澳洲西冷伴红酒汁,餐牌指西冷扒足有八安士重。平时食牛扒大多数拣五成熟,朋友呢次就大胆地拣咗四成熟(Medium Rare),的确令我有啲意外,我问佢唔怕太生
入面啲台櫈系木为主,既简约又清新。
避开咗午餐时间,当日就只有两三台食客。
每台都有一樽水,可以自己斟。
蒜蓉法包
蒜蓉法包,蒜蓉酱搽得唔多唔少,烘脆后更惹味。
甘笋汤,质感滑溜,饮落清甜。
喜马拉雅山岩盐温泉蛋,无唔讨好嘅腥味,可蘸蒜蓉法包嚟食。
新鲜空运澳洲西冷伴红酒汁
新鲜空运澳洲西冷伴红酒汁,餐牌指西冷扒足有八安士重。
新鲜空运澳洲西冷伴红酒汁
平时食牛扒大多数拣五成熟,朋友呢次就大胆地拣咗四成熟(Medium Rare),的确令我有啲意外,我问佢唔怕太生咩?朋友淡然回应煎好上台前有段小小嘅闲置时间,扒内余温会将肉再煮熟啲啲,加上我影相又会再花啲时间,所以听落又好似有啲道理。切开后嘅生熟度对我嚟讲可接受,西冷扒牛味突出,松化易嚼,红酒汁唔浓,但够味。
西班牙黑毛猪鞍架伴蜜糖苹果汁
西班牙黑毛猪鞍架伴蜜糖苹果汁,每日限量八份。
西班牙黑毛猪鞍架伴蜜糖苹果汁
黑毛猪鞍架外层煎得焦香内仍有肉汁,肉厚爽嫩唔痴牙。蜜糖苹果汁微甜,苹果味唔明显,不过配猪鞍架一齐食就可以减轻腻感。伴碟嘅配菜有茄子、翠肉瓜、甘笋仔、椰菜等等,炒得甜香有蒜味,薯格亦颇脆口。
女仔就系钟意食甜嘢,听讲餐厅晌下午三点左右有个$68一位(未计加一)嘅甜品下午茶,可于限时内任食十多款甜品,另包一杯餐饮,不过我哋已经食得有啲饱,无力迎战。最后只系散叫咗面包布甸同法式焦糖炖蛋,两个都系的的骰骰。面包布甸,面包吸满吉士蛋浆,同埋混入咗提子干,温度暖暖哋,甜度唔高。法式焦糖炖蛋,焦糖薄身唔苦涩。
餐饮方面加钱改配Cappuccino同Latte,拉花唔算出色,但因餐厅唔系专门饮咖啡嘅咖啡店,所以都可接受。

餐厅嘅食物味道咸味唔重,对女仔嚟讲感觉较健康,扒亦煎得唔错,处理得宜。不尽完美嘅系,当日啲碟嘅边缘有啲撞花咗。
蒜蓉法包