2022-09-20
今日去搵上環附近做野既朋友,係OpenRice 見到衣間餐廳comment 都幾正面,同埋有得訂位,於是就選左佢試試。佢個價錢係中上環黎講唔算好貴,個set 都幾全面,有starter、有main course、有甜品,同埋有野飲,仲要係一支支樽裝果汁或者咖啡,所以cp 值都幾高我地冇選沙律,選左牛肝菌湯,唔錯,個湯幾濃幾滑,好香牛肝菌味。Main course 我選左海膽醬牛油果蟹肉意粉,好濃,好足料,係見到大大粒粒既牛油果同一絲絲既蟹肉,都唔錯,份量好足。朋友選左煎鴨胸,雖然偏咸,但點返佢個汁可以中和少少,肉質有彈性,都唔錯唯一美中不足係個甜品,個crème brûlée 超甜,甜到一個點,雖然滑但真係甜得過份。我地見隔離台都食剩左佢,希望改善下甜度衣個問題整體黎講,咸食唔錯,甜品一般般啦
整體黎講,咸食唔錯,甜品一般般啦