2017-03-21 265 浏览
成条利东街,食肆特别多,食过几间, 价钱都好贵, 近日行过睇完相机之后, 见到HEI HOUSE楼下个BANNER, 有半自助BUFFET, 都系150 AROUND, 价钱非常之吸引, 湾仔区嚟讲,算系好平㖞, 就入去食啦餐厅原来两层, 环境特别,地下是酒吧,上层为用餐区,格局有几分像英式酒吧,装饰却中式挂画,,中西合璧,有FUSION STYLE大堂系自助BAR, 有SALAD, SUSHI, 肉骨茶, 我最钟意系肉骨茶, 汤的味道非常香甜,带有蒜头甜味,非常好喝海南鸡SUSHI质素都唔差, 卖相靓, 鸡新鲜肉滑 , 入口时有更丰盈的口感主菜点左香煎牛肋条配马来巴东汁, 煎好的牛肉一点也不韧,软嫩中还带有嚼劲, 巴东汁香辣中带著温顺的口感, YAMMY!