2021-03-30 927 浏览
今晚同朋友去食咗个全素宴😍平时大鱼大肉,今次就食啲新野,专登拣返间素菜馆🥰位于中环M88楼上既素菜私房菜😌上到嚟环境好别致😍被安排既座位都好靓,影相呃like一流🤩🌟黑虎掌炖鸡油菌炖汤 $98🌟我同朋友都好钟意饮汤,同样又系钟意饮中式汤多啲,就拣咗呢个炖汤,嚟到连器皿都好骨致,系一个茶壶装住既炖汤,再加两个小茶杯,唔讲会以为系叹紧中式茶😅净系器皿都已经好加分了💯 🌟露荀黑皮鸡枞菌羊肚耳 $138🌟好爽口既露荀,炒到颜色好翠绿色👍🏻,羊肚耳好爽口鲜甜,感觉似食紧木耳咁,估唔到露荀都可以配中式嘅菜式☺️🌟黄金素鹅肝球佐松露白汁 $138🌟Fusion味浓既一道菜式,炸到金黄既鹅肝球,里面既酱好似系食紧黑松露咁,好特别嘅一道菜式😋🌟君子炒饭 $148🌟全晚最加分系呢道君子炒饭,首先系温度够热,饭炒到好干身,粒粒分明,再加埋果仁一齐食,味道好夹,口感加分👍🏻🌟纯素芝士蛋糕 $68🌟食落好似食紧柠檬雪葩,好fresh,仲有少少椰子既香味,虽然系话芝士蛋糕,但一啲都唔腻,饭后甜品最好不过了,唔会饱到食唔落,反而有开胃既感觉🤩食完呢餐素菜馆系完全一改我平时对素菜馆既感觉,系色香味俱全既一间素菜私房菜,

上到嚟环境好别致😍被安排既座位都好靓,影相呃like一流🤩

🌟黑虎掌炖鸡油菌炖汤 $98🌟

🌟露荀黑皮鸡枞菌羊肚耳 $138🌟

🌟黄金素鹅肝球佐松露白汁 $138🌟

🌟君子炒饭 $148🌟

🌟纯素芝士蛋糕 $68🌟

食完呢餐素菜馆系完全一改我平时对素菜馆既感觉,系色香味俱全既一间素菜私房菜,每道菜都present得好精美,好开心过咗无论身心、味蕾、眼球都好享受的一晚😍
  • 君子炒饭