2021-07-23 91 浏览
今晚唔知食乜好,search 下附近睇下有咩Cafe 想试,见到呢间评分高,价钱ok, 试下啦。上到去,先讲下环境,因为呢一晚满座,我被安排在靠窗中间,左右都系人,间距明显唔足够,二人枱放唔到袋,建议去都系带斜揹废包比较方便,好在店员好肯俾凳。食物方面,我地叫左封门柳, 蟹粉蟹肉意粉&明太子薯条,明太子薯条:明太子酱洒满表面,卖相好,份量多,但酱偏咸,建议多几个人叫浅尝比较好; 蟹粉蟹肉意粉,味道唔错但比较单一,扁意粉可以煮淋啲,如果可以加两条芦笋会更满足;封门柳,牛肉味道质地都ok,但外层大火煮干少少,里面还好,份量比较少(6片),旁边椰菜及薯蓉份量好多。成餐饭食完感受好深系好热好迫,冷气唔够,食物唔难食但冇乜惊喜,可能叫嘅食物冇乜汁,又太多淀粉质,食完好滞,完全食唔落甜品,可惜。呢度整体表现一般,冇叫饮品,见到好多人叫沙冰感觉吸引,tea time去饮杯野应该会唔错。