2025-03-15
最近聽到同事講尖沙咀有間Free flow任飲及多款生蠔可試,就約今日佢帶我嚟試試🦪🍺Free flow任飲梗係要House White啦,因為最襯生蠔嘛🥂而朋友則叫了Round生啤Sapporo先🍺先嚟個開胃凱撒沙律。清一清味蕾,🥗接著就飲對比強烈既極濃厚忌廉湯🥣忌廉湯被襯托到有酒店大廚水準😋再嚟我心目中既主角,大富豪雞尾酒拼盤,包括紅酒番茄醬、墨西哥辣椒、以及他他醬生蠔,侍應提議我地由淺入深慢慢品嚐,真的鮮甜到停不了,三款蠔醬層次分明,色香味俱全🦪🦪🦪另一款3蠔組叫三式焗兵庫縣大富蠔,係肉醬焗,薯蓉焗,同芝士焗,這3款蠔味相近,稍欠新意。🦪🦪🦪而主菜是獨特的鹿兒島A5和牛Pizza🍕,油脂被焗出來後在Pizza的餅底吸收哂,感覺有點油膩。還有的主菜海膽醬焗虎蝦龍蝦汁意粉🍝,則鮮香味濃,醬汁濃郁一絕🦞🦞🦞這樣價錢可任飲真係好抵啊~星期五,六還有live band添,可惜我們是weekday來,唯有下次再捧場吧🥰🥰🥰🥰🦪🦪⚠️ *逢五六20:30-23:30 Live Band* ⚠️🎶客人可點唱歌曲🎶⚠️ *Free Flow Menu優惠* ⚠️星期一至四 原價$998/位 ➡️ 半價$49
而朋友則叫了Round生啤Sapporo先🍺
先嚟個開胃凱撒沙律。清一清味蕾,🥗
接著就飲對比強烈既極濃厚忌廉湯🥣
忌廉湯被襯托到有酒店大廚水準😋