好多时去天后都cafe 都要行到入大坑,原来只需要 2 分钟路程,过条马路就有一间又 chill ,野食又好味嘅 cafe 啦。Cafe setting 环境气氛都好舒适,用左好多浅色同木色,仲有路少干花报置,有一种令人立即放松嘅感觉。星期日嘅下画,人流未算好多,未至于要等位,不过都座无虚席,我地就岩岩好最入面有一张大枱。Cafe Menu 选择好样化,意粉,多士,三文治,Bagel,甜品,应有尽有。首先就更系食啲咸野填填肚先啦!Bagel 有得拣 everything 定 黑麦,总觉得食咸 bagel ,everything会夹啲咁,牛肉有惊喜,原来唔系平时嘅烟熏牛肉,而系两大块薄牛柳片,汁烧过仲要好 juicy,一啲都唔干,仲好有牛味,加埋 sour cream,味道好夹,配菜仲有沙律添。沙律大大份,所有食材都好新鲜,鸡肉又嫩又淋,沙律酱用左蜜糖芥末,又清新又好味。呢个系甜品新品 special,卖相精致好吸引,顶层铺左深橙色既粒粒芒果,中间 tart 芯用左 yogurt ,酸酸甜甜又light又健康,味道清新一啲都唔腻,tart皮都做得好好,有牛油香气次外,仲唔易散开。Sing

Single Origin Chocolate - Congo 70% | Latte

2023-07-16