2021-10-15 768 浏览
打完风 行完donki 8点半左右黎到 唔使等位知道餐厅可以自选排好似几好玩 所以试下佢。餐酒最低消费都要98蚊一杯,所以跟友人决定嗌一枝。menu上的餐酒都可在出面店零售买的,所以我哋拣完牛排,就响counter 对面的小小cellar 拣下一枝take home 价198 dine in 价360的法国酒,唔使点breathe 都几好㖞。前菜点了pear and cheese tart。甜甜地,劲大阵芝士味,唔知系咪蓝芝士定羊奶芝士,酥皮尚算酥脆,火箭菜新鲜,一流开胃菜。dry aged grain-fed sirloin,butcher counter 职员话冻柜嘅dry aged 大概有30日,呢sirloin 有210g,配蓝芝士牛油酱,大啡菇。牛味非想像中浓,配唔起佢呢只蓝芝士酱,但烧烤味是有的,盐花点缀得好好。特别欣赏大啡菇,好juicy!另一块点了dry aged grain-fed ribeye 250g,配甜椒酱和粗切薯条,牛味比块西冷更浓,有一阵阵腊味味,但有筋,肉质比较硬。甜椒酱辣辣地,点薯条ok。但薯条本身则比较淋口。值得一题系餐厅供应的ketchup 系or
打完风 行完donki 8点半左右黎到 唔使等位
知道餐厅可以自选排好似几好玩 所以试下佢。

pear and cheese tart

另一块点了dry aged grain-fed ribeye 250g,配甜椒酱和粗切薯条,牛味比块西冷更浓,有一阵阵腊味味,但有筋,肉质比较硬。甜椒酱辣辣地,点薯条ok。但薯条本身则比较淋口。值得一题系餐厅供应的ketchup 系organic 的,味道的确系新鲜啲。

2021-10-13
pear and cheese tart