2020-03-29
其實揀呢間諗住見佢裝修幾靚,食物相片又好似OK,所以就book咗呢度慶祝生日。叫咗一個特別刺身,魷魚包住啲海膽,$168,成餐飯算係咁嘅一個菜式,賣相可以,但係味道唔算特別出色,海膽不算超級新鮮只是尚可。因為朋友喜歡食蟹子沙律,$68,所以叫了一個,味道朋友說,話普普通通不是他吃過的最好食的,我就對呢一道菜色冇太大好感。海葡萄沙律,$68,本身都期待,賣相以為還可以,但食落去完全另一回事,唔知點解林啤啤,以為食落口會有好一粒粒嘅感覺,口感好差。雞軟骨,$48,賣相同味道跟食放題的餐廳冇太大分別。另外帶咗兩個壽司組合,每個組合$188,味道及賣相亦屬於可接受水平,沒有太大驚喜。吞拿魚腩卷,$58,去到呢個位,我已經對呢間餐廳冇太大期望,我叫佢都係純粹為咗填飽個肚。賣相就一般,飯粒唔夠整齊,有啲散。總括嚟講對呢間餐廳有啲失望,集團式經營,分店都係走高尚路線,價錢不算便宜,以為質素會比較好,原來味道同食放題嘅質素都係差不多。成餐晚餐食咗八百幾蚊兩個人,以這個質素這個價錢不算太值。
雞軟骨,$48,賣相同味道跟食放題的餐廳冇太大分別。