2021-05-23
搵食靠朋友,朋友今晚同我去了這裡,真係十分之滿意,首先餐廳位置絕對方便,係正中環中心,行過小小就係蘭桂坊,食飽再過去再飲又得,但如果要飲在這裡都可以暢飲一番!因為這裡有買一樽送一樽,絕對抵飲!今晚就點了樽清酒,用了個酒瓶上,中間加埋冰,係一個炎熱嘅晚上認真清爽!這裡主打日式料理,當然要點過刺身啦!精選刺身七款,一次過有齊時令嘅口味,一上枱最吸睛就係大大份嘅海膽,當然要最先品嘗,味道鮮味,感覺滿足!除此之外還有鮮味嘅北海道帶子、大大隻鮮甜嘅甜蝦、肥美嘅油甘魚、厚切嘅吞拿魚、肥美三文魚同埋爽口嘅赤貝,樣樣都十分新鮮!一啖冰凍嘅清酒,配上這個刺身拼盤,感覺人生是這麼寫意!之後加了份脆炸鹿兒島吉列豬扒,豬扒外面炸得十分香脆,內裡十分軟熟,配埋個燒汁入口味道十分配合!感覺好像在鄉下時食到嘅感覺!除此之外還有個鐵板和牛粒都十分出色!上枱時熱辣辣嘅鐵板上放滿了和牛粒,店員再幫忙加上醬汁,鐵板遇上醬汁即時發出沙沙聲,和牛粒入口軟熟嫩滑,好有口感!今晚胃口好,加埋個鵝肝鰻魚炒飯 ,個炒飯中間位置有隻溫泉蛋之餘,飯身煙韌彈牙,飯裡面充滿鰻魚粒同鵝肝,十分有口感!最後當然要食埋甜品拼盤黑芝麻雪糕,上枱擺放精
唔覺唔覺,又食到夠鐘回家了!
十分滿足,店員有禮貌,落單快上菜速度快,又有得飲有得食確實係一個放工後三五知己一聚腳好地方!