2019-07-08
同女朋友突然興起話想食雞煲,結果接完佢收工之後就睇openrice,去咗銅鑼灣嘅一間樓上雞煲火鍋店-米走雞Deluxe雖然呢度嘅黃金芝士雞煲好出名非常之吸引,但女朋友唔食芝士,結果就叫咗個火焰麻辣雞煲一齊食,當然我哋都係愛食辣之人辣度有得自選,店員先會喺你面前將雞煲點火燃起一層火焰,跟住等一陣就食得我同女朋友都一致認為雞煲味道做得非常不錯,雞肉夠軟熟,份量夠,好入味。辣得黎個嘴會有少少麻,十分過癮!食完雞煲之後就落湯打邊爐,湯有得畀你揀清湯同辣味。因為個雞煲本身都辣辣地,所以我哋就揀咗清湯我哋叫咗鵝腸,牛柏葉,美國桶蠔,麻辣豬肉餃同油麥菜值得一讚嘅係配料價錢十分親民,例如一個油麥菜只係廿幾蚊,成餐食到要捧住個肚走,都只不過係五百幾蚊。以依個質素同係銅鑼灣地段黎講,算係十分抵食!值得推介!
我哋叫咗鵝腸,牛柏葉,美國桶蠔,麻辣豬肉餃同油麥菜