2020-07-07 296 浏览
周末下午喺九龙湾商业区好多餐厅都会休市,上网揾咗一阵,无意中搜寻到呢间餐厅,于是乎就嚟呢度食吓薯条。店员话周末全日都系呢个餐牌,都冇所谓啦有嘢啱食就可以。餐厅用嘅餐具都相当有特色同有品味。因为想食烟三文鱼,原本想配Bagel的,可惜咁啱售罄,所以就转咗要烟三文鱼配沙律。三文鱼份量都唔少,而我最欣赏嘅就系佢嘅沙律唔止有沙律菜,仲有青苹果、西柚、蕃茄等鲜果。下午茶食牛扒我自己都觉得有啲夸张,不过我为嘅并唔系块牛扒,而系无限量添加嘅薯条。牛扒非常大块,上面仲加咗牛油让客人自己添加调味,另外仲配埋沙律菜,同样有青苹果片同西柚片等鲜果。佢嘅薯条制作都非常有诚意,因为佢系新鲜炸起,然后淋上少许蜜糖同蕃茜碎,甜甜地好香口,因为见系free flow,大家都唔客气,大人细路都争住食。呢间餐厅嘅咖啡选择极多,眼花撩乱,好多口味都好特别,于是叫咗两杯出面冇得饮嘅咖啡。有汽柠檬咖啡其实系冰冻梳打水加入柠檬,然后另外附上一杯热斋啡,饮嘅时候就将咖啡倒入梳打水入面。坦白讲,味道带点独特,好视乎个人喜好。我就比较稳阵,叫咗杯焦糖布甸咖啡,香香甜甜,面层仲有脆焦糖嘅效果,卖相同味道都一百分!埋单嘅时候问一下店员,得
店员话周末全日都系呢个餐牌,都冇所谓啦有嘢啱食就可以。
餐厅用嘅餐具都相当有特色同有品味。
烟熏三文鱼低卡沙律

美国1855安格斯黑牛扒
有汽柠檬咖啡
焦糖布甸咖啡
埋单嘅时候问一下店员,得知原来每晚六点后系全单半价,其实以正价食以上嘅食物我都已经好满意,如果以半价可以食到,我简直想晚晚嚟开餐!
2020-07-04
用餐时段