2024-04-28 50 浏览
忙碌完一个星期,到星期五晚当然朋友出嚟开心吓。今次我哋拣咗去尖沙咀嘅食Tapas! 之前同事有介绍过话Happy Hour好正, 好多小食同cocktails,气氛好、环境仲好chill。虽然我同朋友今日冇order 酒,不过佢哋嘅主菜Menu都好多选择,有Tacos、 Burritos、Nachos 同 Fajitas都有!我地两个人点咗 Ceviche (Tuna) - 一个非常精致嘅前菜,卖相和味道都相当唔错。柠汁腌吞拿鱼伴厄瓜多尔酱。吞拿鱼够新鲜、酸酸甜甜嘅酱汁令人胃口大开,推!Chipotle Chicken Tacos 软身Taco带着烟韧口感加上墨西哥chipotle味道很独特,混入孜然粉,令味道更丰富。食墨西哥嘢点少得Nachos这个墨西哥风味的特色小食,粟米脆片吃起来很香脆配上guacamole牛油果酱清新美味,两者非常之夹Pork Fajitas铁板上枱,热辣辣够晒锅气!还配有墨西哥饼加三款不同口味的酱汁一起吃!猪肉够入味,夹埋三色椒、洋葱,sour cream同guacamole口感味道都超丰富,除咗猪、仲可以选择牛、鱼、鸡、杂菜也可以,必点之选。

Ceviche (Tuna)

Chipotle Chicken Tacos

guacamole  nachos

Pork Fajitas
Ceviche (Tuna)
Chipotle Chicken Tacos
guacamole  nachos