2021-10-10 34 浏览
友人不嬲都話壓力大就要試吓用CBD嚟放鬆吓精神,等自己chill下充下電~ 而自己都一直想試下CBD係咪就係可以減壓於是今日就帶埋女友去食吓呢間CBD為主題嘅餐廳一嘗心願! 餐廳啲位都好夠大,坐得好舒服我地叫左個1個appetiser, 2個main couse, 1個dessert同1杯milkshake,基本上味道好好,唔會因為用CBD做主題就忽略咗食物嘅味道,食物味道一流而且擺盤有心思,份量亦都好足!先講前菜同飲品炸虎蝦wraps,炸蝦鬆脆唔重粉,加埋sasa醬同各種菜類,酸酸甜甜有口感,夠哂開胃士多啤梨奶昔好creamy而且唔會死甜,飲完喉嚨唔會膩,仲有淡淡士多啤梨係口腔,出色!主菜之一,白油蜆肉意粉,西餐最basic但難煮得好食~ Med Chef就煮得好好,蜆肉食得出係鮮甜冇沙,意粉 al dente而且充滿海鮮嘅鮮味,份量夠大而且擺盤算靚我最愛嘅main couse,Wellington salon配黃椒醬,salon煮得剛好,唔會太熟,配埋醬汁好好味,酥皮都好夠香味lemon tart,擺盤好靚,味道都算唔錯,檸檬味重,而且充滿天然甜味,值得一試食完Med Chef個人

先講前菜同飲品

食完Med Chef個人都好似鬆咗鬆,充夠電又要繼續努力工作啦,大家不妨一試!