餐厅: canton pot
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
资讯:

资讯:

2020-03-10 1187 浏览
疫情继续肆虐,不少餐厅都叫苦连天,之前打边炉家族苦了大部份以火锅为主打的餐厅。正当大部份餐厅都以外卖火锅为救援的时候,一些本身有厨可以煮到野嘅餐厅,就转型提供非火锅食品。去旅行前,和久未见面聚旧的C小姐在这里第一次唔系打边炉,食呢个健怡自选套餐。喺呢个时候推出呢个健怡自选套餐,更加有意思,而家人人追求健康,店方全用嘅手法系全部蒸、炆等家庭手法去煮,油盐水浸,上汤煮等,好似返咗屋企食一样清淡,但当然食材就吸引好多。呢个餐可以分一人餐两人餐或者四人餐,头先每位奉送呢度名作阿根廷红虾一只,再加花茶暖胃。然后有一个汤有海鲜有肉有菜有饭有甜品,一位都是三百松少少,酒店餐厅嘅晚市,食晒咁多野,呢个价钱真系不错。先来一碗花胶炖响螺汤,甜得透心,花胶非常慷慨又大件,加上响螺,更加系抗衰老保养美颜的首选。海鲜有鲍鱼、圣子和蒸扇贝选择,我们选了鲍鱼,陈皮蒸鲜鲍鱼,呢样野,好难出错,朋友P先生,吃完太好吃,虽减肥都点多一只。肉类我地试左萝卜炆美国牛肋骨,另外试咗荷叶杞子木耳蒸鸡,牛肋骨大件到一个点,萝卜炆到好腍好柔软,而且个汤都甜, 荷叶杞子木耳蒸鸡相对简单,木耳蒸鸡入味得很。朋友说这个冲绳猪手好好食,单点

朋友说这个冲绳猪手好好食,单点了一个,个猪手好大只,骨胶原丰富,猪皮可说令人十分满足,仲有个灵魂系个汁。

攞个汁送饭,非常满足。

最后点了两个菜,有油盐水浸皇帝菜和上汤蒜子浸娃娃菜,相对正常的住家感觉,但老实,你期望什么要求,唔通啲菜会好味到飞起咩?

在这里食甜品,每次都会因为打边炉,搞到冇乜胃口,而今次却可以细心欣赏,选了个木槺布甸,甜度适中,味道一流,另外朋友的cream brûlée 也非常出色,下次都系唔好食咁饱,留番啲位食多啲甜品

最紧要大家食完都健健康康,平安过渡,也期望呢个健怡自选套餐可以帮助餐厅有多啲客人渡过这个困难时刻。

尾声饮杯紫贝天葵,祝大家百毒不侵。

餐厅转身咁快,一定得,下次希望可以来打番边炉。

canton pot
旺角广东道1131号香港旺角荟贤居2楼